COD PORTOCALIU DE GER! Frig napraznic si ninsori in Valcea!

sâmbătă, 24 februarie 2018

Cod portocaliu de ger în peste jumătate din țară, inclusiv in Oltenia, începând de luni

Foto: ANM

Foto: ANM

ANM a emis un cod portocaliu de ger, valabil în peste jumătate de țară începând de luni ora 03.00 până joi ora 10:00.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig, potrivit stiri.tvr.ro.

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În S și S-E acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

ANM a emis și un cod galben de val de frig, valabil de duminică, ora 03.00, până joi ora 10.00, în restul regiunilor.

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului.

De sâmbătă seara și până duminică noapte, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului și Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări în medie cu 45-50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55-65 km/h.

În Harghita se circulă deja cu dificultate din cauza ninsorii. Traficul a fost restricţionat pe DN 13B între Gheorgheni şi Praid. Maşinile mai mari de 3,5 tone nu mai au voie să circule. Ceilalţi şoferi sunt sfătuiţi să fie echipaţi corespunzător. În unele zone, temperaturile vor scădea şi la minus 20 de grade Celsius.

În Bucureşti, meteorologii anunţă ger şi ninsori consistente la începutul săptămânii viitoare. De vină pentru această vreme rea este un val de aer polar, care afectează toată Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe