|sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Follow Us!

„Spatiul privat virtual“ este un serviciu gratuit şi disponibil 24 de ore din 24 

finante

 

Persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică pot opta pentru a li se comunica prin mijloace electronice de transmitere la distanţă actele administrative fiscale emise în formă electronică de către organul fiscal central, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestora.

Accesul la „Spaţiul Privat Virtual” se realizează după înregistrarea ca utilizator, potrivit instrucţiunilor de pe site-ul ANAF. Serviciul de comunicare prin „Spatiul privat virtual“  este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24.

Accesarea serviciului „Spatiul privat virtual“ se face de pe pagina principală a site-ului ANAF, www.anaf.ro, la secţiunea „Servicii Online-Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice şi juridice Spaţiul Privat Virtual“.

Prin „Spaţiul Privat Virtual” contribuabilii au acces la mai multe informaţii, nemaifiind necesară deplasarea la sediul administraţiilor financiare.

Se pot înregistra declaraţii fiscale, se pot cere informaţii despre contribuţiile de asigurări sociale declarate de angajatori, se depun cereri de eliberare a certificatului de atestare fiscală, cereri de eliberare a cazierului fiscal, cereri de eliberare a unei adeverinţe de venit, se pot solicita opinii privind aplicarea legislaţiei fiscale, cereri de audienţă, sesizări, petiţii, reclamaţii, solicitări privind informaţiile publice şi multe altele.

Mai multe informaţii privind serviciul „Spatiul privat virtual“ se găsesc pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, accesând următorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice/!ut/p/a1/hY9PC4JAFMQ_.

 

 

Biroul comunicare şi servicii interne

Leave a Response