Peste 4.500 de câini vagabonzi terorizează Râmnicu Vâlcea

joi, 25 ianuarie 2018

Locul câinilor fără stăpân nu este pe stradă, bolnavi, înfometaţi şi periculoşi. Niciunde! Recent, Primăria Râmnicu Vâlcea a dat publicităţii, cu o oarecare sfială, prevederile legale în ce priveşte regimul câinilor fără adăpost. Din varii motive, acestea nu au fost niciodată respectate. În nicio administraţie! Dacă ar fi fost, oraşul nu ar fi arătat ca o imensă haită, cu peste 4.500 de câini vagabonzi în libertate.

Potrivit legii, câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi trebuie să fie eutanasiaţi
Iată cum ar fi trebuit să se procedeze, conform Legii 258/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân:
”Art. 4. (1) Câinii fără stăpân vor fi cazaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare. (…)
Art. 7. (…) (2) Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare”. Punct!

Câini aduşi în urmă cu cinci ani la adăpost, hrana zilnică 100 de lei
Aflăm de la primarul Gutău că medicul de la adăpostul Feţeni, care are un salariu de 8.000 de lei pe lună, a eutanasiat anul trecut doar doi câini bolnavi. Hm, cu restul ce-o fi făcut? Tot primarul spune că la acest adăpost există câini aduşi în urmă cu cinci ani. Cât costă hrana zilnică pentru fiecare? 100 de lei! Iar în adăpostul de la Feţeni sunt acum 477 de câini...

Citeste mai departe AICI http://www.indiscret.ro/2018/01/24/peste-4-500-de-caini-vagabonzi-terorizeaza-ramnicu-valcea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe