|miercuri, octombrie 20, 2021
  • Follow Us!

Doi valceni au fost arestati dupa ce au taiat o padure din Baile Olanesti 

lemne-confiscate

COMUNICAT DE PRESĂ

PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI SILVICE, ARESTATE PREVENTIV DE POLIȚIȘTI

        Polițiștii Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice, Poliției orașului Băile Olănești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Vâlcea au reținut ieri, 18 ianuarie, trei persoane bănuite de infracțiuni la regimul silvic.

Polițiștii au dispus, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, reținerea, iar ulterior s-a aprobat propunerea de arestare preventivă, pentru trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, bănuiți că ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori, de pe o proprietate privată din Băile Olănești.

În fapt, la data de 12 septembrie a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, din fondul forestier al orașului Băile Olănești, de pe o proprietate privată, au fost tăiaţi fără drept şi sustraşi 123 de arbori, cu un volum total de 167,495 mc, diverse specii.

În cauză s-a înregistrat un dosar penal, prejudiciul fiind de peste  61.000 de lei.

În urma investigațiilor complexe efectuate, la data de 18 ianuarie a.c., s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor trei bărbați, în aceeași zi aceștia fiind prezentați Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură aprobată de asemenea.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale.

 

 

Leave a Response