|miercuri, septembrie 22, 2021
  • Follow Us!

Constantin Radulescu: CJ a aprobat dotarea cu aparatură medicală performantă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Valcea 

Ponoran Costi Radulescu

Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, afirmă intr-un comunicat de presa că lista cu dotări a fost aprobată vineri şi cuprinde echipamente medicale noi pentru Neonatologie, Ginecologie, Urologie, Ortopedie, Recuperare Medicală, sălile de operaţii. Unele dintre echipamentele ce vor fi înlocuite sunt vechi de peste 20 de ani.

“Am aprobat, astăzi, lista cu aparatura necesară dotării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi vreau să le spun vâlcenilor ca noile dotări vor ajunge la Neonatologie şi Ginecologie, în săli de operaţii sau în alte secţii ale unităţii medicale. La Urologie, spre exemplu, vor ajunge o masă endourologică şi o trusă endoscopică urologică, iar la Ortopedie va ajunge un sistem turn artroscopic. Continuăm dotarea cu aparatura nouă şi la Secţia de Recuperare Medicală, Fizioterapie şi Tratament, pentru ca vâlcenii să îşi poată face recuperarea în condiţii optime şi cu aparate conforme şi performante, care le vor înlocui pe cele existente, unele dintre ele vechi de peste 20-30 de ani. Lista de dotări este lungă, dar nu o voi detalia aici. Voi spune doar că la întocmirea ei s-a avut în vedere atât binele pacientului, cât si al cadrelor medicale, care au nevoie, deopotrivă, de aparatură performantă, pentru servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat Constantin Rădulescu, citat în comunicat.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dotat şi cu RMN, printr-un program guvernamental.

Anul trecut, CJ Vâlcea, a finanţat investiţii de 7 milioane lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în principal în echipamente medicale noi

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va finanţa în acest an dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă a mai multor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, potrivit unui comunicat al instituţiei postat vineri pe Facebook.

Leave a Response