|marți, octombrie 19, 2021
  • Follow Us!

Anunturi importante ale primarului Mircia Gutau referitoare la INVESTITII si… cainii vagabonzi din Ramnicu Valcea 

f_350_200_16777215_00_images_gutau_55

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a vorbit vineri într-o conferinţă de presă despre investiţiile preconizate a se derula in anul 2018, dar a tinut sa raspunda si mai multor critici referitoare la modul in care incearca sa rezolve problema cainilor vagabonzi din oras.

„Anul acesta vom avea un complex sportiv modern, la Arenele Traian. Toată zona cuprinsă între Casa Sindicatelor şi Bulevardul Nicolae Bălcescu va fi una reamenajată, vom avea în faţa sălii de sport un parc, vor fi terenuri de sport, o zonă pentru oamenii de cultură. Tot printre investiţii în acest an se numără bretelele de legătură cu Bulevardul Tudor Vladimirescu,  bretele care vor fluidiza circulaţia dinspre Ostroveni spre ieşirea din Bucureşti. Noua Vamă din zona industrială sud, astfel încât în locul fostei vămi să avem o autogara moderna este tot în planul de investitii. Strada Sirbey Vodă va intra în reabilitare şi sperăm să fie gata până la zilele imnului. Deja am început procedurile pentru înfiinţarea Învătământului Dual la Râmnicu Vâlcea, exact pe modelul de la Braşov. Locaţia aleasă este Liceul Energetic şi vom  începe cu 2 clase. Vom iniţia un proiect european pentru amenajarea Parcului Capela şi multe alte investiţii. Discuţiile pe tema bugetului şi a strategiilor de investiţii vor fi dezbătute miercuri la Cinema Flacăra, unde invit cât mai mulţi râmniceni să participe”, a mentionat Mircia Gutău.

Totodata, cu privire la creşterea de impozite în acest an, primarul a precizat că reducerea cu 6% a impozitului pentru agenţi economici a dus la un deficit la bugetul local de 12 milioane de euro, iar investiţiile ar fi trebuit sa fie stopate – cele mai multe dintre acestea.

Mircia Gutău le-a dat si o palma verbala celor care au lansat acuzaţii cu privire la achiziţionarea unor obiecte de mobilier urban la preţuri exagerate: „Aici este o manipulare. Băncile la care s-a făcut referire sunt cele cuprinse în proiectul european de Reamenajare a Centrului Râmnicului, pentru care s-a făcut licitaţia în administraţiile anterioare. Nu achiziţionate de Mircia Gutău. Acestea au fost în devizul de lucrări, prinse în proiect, atunci când au fost desemnaţi câştigătorii. Din păcate din rea-voinţă, realitatea se doreşte deformată şi, deşi nu merg spre instanţă de regulă, de această dată mă voi îndrepta pe această cale impotriva celor care au lansat aceste dezinformari”.

De asemenea, in aceeasi conferinta de presa, edilul Mircia Gutau s-a referit la situatia cainilor fara stapan din municipiu, care a inflamat spiritele in ultimele zile:

„Am văzut pe străzi zeci de câini, acesta este adevărul. Dacă mergeţi la noul mall sunt 26 de câini, pe Matei Basarab la fel sunt haite de câini în călduri. Ce faci cu viaţa oamenilor care au fost muşcaţi!? Mai mult decât atât, noi avem două procese din mandatul trecut în care ni se cer despăgubiri de câte 1 milion de euro. Şi atunci am început să verific care este cu adevărat situaţia câinilor fără stăpân de pe străzi şi din adăpost. Am descoperit că angajaţii de la adăpostul de câini erau stimulaţi cu câte o ciocolată sau un pachet de ţigări şi veneau marii iubitori de animale, adoptau câinii, mergeau 50 de metri şi îi abandonau. Iar acum dacă mergeţi pe lângă groapa de gunoi de la Feţeni veţi găsi cel puţin 50-60 de câini, toţi care au cip-ul acela în ureche.

Am mai descoperit că anul trecut, medicul veterinar, care avea un salariu substanţial de 80 de milioane lei pe lună, a eutanasiat doar doi câini. Am mai descoperit că în adăpost sunt câini care stau acolo de 5 ani şi 6 luni şi pe care îi hrănim şi cheltuim cu ei câte 1 milion de lei vechi de fiecare, în condiţiile în care poate sunt copii în Râmnic care nu au ce mânca. Şi atunci sunt pus ca primar între două tabere. Şi atunci eu o spun foarte clar şi tranşant că voi respecta legea întru totul. Pot să facă proteste în ficare zi, oricum sunt cinci zile de când îi găsesc dimineaţa în faţa primăriei şi vin săracii copii manevraţi, treziţi de la ora 6.00 şi aduşi la protest. Pot să stea să protesteze până la vară. Eu voi respecta legea!

Iubitorii de animale care vin să adopte câini o pot face numai după ce se respectă condiţiile speciale. Cip-ul respectiv va fi notat, iar cei care adoptă vor trebui să semneze un contract. Ulterior, dacă acel câine va fi prins pe stradă liber, persoana care l-a adoptat va plăti amendă de zeci de milioane de lei. Pentru că nu dăm bani din bugetul local să prindem de şapte ori acelaşi câine” – a spus primarul Mircia Gutau.

Leave a Response