2500 de autovehicule ale Italgas vor fi inlocuite cu autovehicule pe CNG noi de la Fiat

marți, 9 ianuarie 2018

Italgas se concentrează pe mobilitatea durabilă și reînnoiește întreaga flotă a companiei cu autovehicule cu metan de către Fiat Chrysler Automobiles

Odata cu livrarea primelor autoturisme in Torino, flota Italgas a companiei este renovata cu autovehicule alimentate cu gaz metan de catre Fiat Chrysler Automobiles. În următoarele zile, livrări similare vor fi efectuate în Roma și Napoli, două dintre principalele orașe în care operează Grupul Italgas.

Pentru Italgas - cel mai important operator din Italia în distribuția gazelor naturale și al treilea în Europa - acesta este un pas important pe o cale virtuoasă care va conduce la o reducere considerabilă a emisiilor nocive în atmosferă, contribuind la transformarea aerului în orașele în care operează mai respirabil.
Livrarea masinilor a avut loc în zona istorică Italgas din Corso Regina Margherita din Torino. Cu ocazia acestei întâlniri, Alfredo Altavilla (Chief Operating Officer pentru zona EMEA a Fiat Chrysler Automobiles) și Giacomo Carelli (CEO al FCA Bank și Leasys) au înmînat simbolic cheile lui Paolo Gallo (CEO di Italgas) și Paolo Bacchetta Italgas Reti).

Conversia flotei companiei în gaz metan - prima în Italia, care este complet metan - este una dintre inițiativele lansate în cadrul Planului Industrial Italgas 2017-2023, care include și construirea a peste 120 de stații de alimentare cu gaz proprie în cadrul a 40 de zone tehnice adecvate.

În prezent, flota grupului Italgas este compusă din 2.500 de vehicule și în următoarele 12 luni va fi înlocuită cu cele mai recente modele "naturale" ale FCA: Panda, Panda Van, Fiorino, 500L, Doblò, Qubo și Ducato, alimentat cu gaz metan, în conformitate cu cerințele Italgas care consideră că dezvoltarea durabilă este eficientă și durabilă.

Astăzi, gazul metan pentru transport este o alegere inteligentă și ecologică durabilă. Este un combustibil ecologic, sigur, practic și economic. Utilizarea acestuia reduce emisiile de CO2 cu până la 43% (în amestec cu biometan, în cazul sondei) și cu 94-95% cele ale oxizilor de azot (NOx) și particulelor PM.

Angajamentul Fiat Chrysler Automobiles față de gazele naturale datează din anii nouăzeci ai secolului trecut: o tehnologie italiană, pe care FCA a creat-o și a crescut, printre primii producători, să creadă și să investească în dezvoltarea acestui tip de alimentare. Astăzi se află printre liderii de pe piața europeană, cu o cotă de aproximativ 45%, mai mult de 740 mii de autoturisme și vehicule comerciale vândute începând cu 1997 și Panda, cea mai populară mașină metanică vreodată, cu peste 300 de mii de autovehicule vândute.

Despre Italgas. Este lider în Italia în domeniul distribuției de gaze naturale și este al treilea cel mai mare operator din Europa. Serviciul de distribuție constă în transportul gazelor printr-o rețea de 56,798 km de conducte, cu 6,53 milioane de puncte de distribuție la consumatorii finali - gospodării, întreprinderi etc.

Sursa: http://www.italgas.it/en/media-relations/press-release/Italgas-focuses-on-sustainable-mobility-and-renews-the-entire-company-fleet-with-methane-cars-by-Fiat-Chrysler-Automobiles/

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe