Vâlceanul Nicolae Matei acuzat de trafic cu migranți, lăsat de instanță să lucreze pentru o firmă de transport persoane în Marea Britanie

marți, 14 noiembrie 2017

Un român acuzat de trafic ilegal de imigranți a fost angajat fără probleme de o firmă de turism care transportă persoane cu autocarul în Marea Britanie.

Potrivit Daily Mail, Nicolae Matei ar face parte dintr-o rețea internațională de trafic de migranți migranți din Siria, Irak și Iran în Europa. Membrii acesteia încasa câte 10.000 de euro pentru fiecare persoană transportată în Europa.

Cu toate acestea, o instanță din România i-a permis lui Matei să aducă pasageri din București la Birmingham de două ori pe lună, ca parte a condițiilor de condamnare. Matei neagă acuzațiile, mai scrie Daily Mail, și așteaptă un verdict în cazul său.

Nicolae Matei și prietenul său, Mihai Dumitru, făceau parte dintr-o rețea de trafic de persoane coordonată de cetățeni turci. Dumitru a primit o sentință cu suspendare în România, după ce și-a recunoscut rolul în rețea. S-a dus la Londra unde s-a angajat în construcții.

Britanicii sunt însă intrigați de faptul că două persoane care au făcut parte dintr-o prețea de trafic de persoane câștigă bani în Marea Britanie.

Daily Mail l-a urmărit pe Nicolae Matei în România, la Râmnicu Vâlcea și a ”descoperit că pe lângă slujba de la agenția de turism Exotic World Travel, românul are și propria firmă, Stefania Travel, care transportă persoane și pachete în Anglia, Germania, Grecia și Franța”.

El i-a spus jurnalistului sub acoperire că nimeni nu verifică pachetele pe care le ia în autocar. ”Au găsit pastile și țigări în pachete, în autobuzul meu, dar nu este responsabilitatea mea”, a spus acesta.

”În timpul unei călătorii în Grecia, au găsit imigranți pakistanezi în autobuzul meu la graniță. Nu știam că s-au urcat în autocar”, i-a mai spus reporterului sub acoperire.

Potrivit documentelor de urmărire penală din România, Matei și Dumitru s-ar fi alăturat unei bande de călăuze pentru imigranți, condusă de cetățenii turci Ismail Oz și Mehmet Ergin, în martie 2014.

Potrivit Daily Mail, Matei a fost supravegheat de SRI și ar fi fost prins în timp ce încerca să introducă un imigrant kurd în Austria. Procurorii au spus că în 2014 imigranții au fost adăpostiți în casa lui Dumitru, după care au fost preluați de Matei și transportați cu autocarul lui spre frontiera României.

În instanță, în 2015, Dumitru a primit doi ani și jumătate cu suspendare. Matei neagă traficul de imigranți și faptul că ar fi membru al unei bande criminale organizate. El a declarat pentru Daily Mail că a fost păcălit de Dumitru, care este și nașul copiilor lui, și că nu avea nicio idee că transportă un imigrant ilegal.

”Nu este datoria mea să verific dacă este sau nu un imigrant ilegal”, a declarat acesta.

Sursa: Daily Mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe