|luni, mai 17, 2021
  • Follow Us!

Tăieri ilegale de material lemnos la Măciuca, Buneşti, Alunu şi Ştefăneşti 

lemne-confiscate

Polițiștii vâlceni au depistat, în weekend, persoane care transportau material lemnos fără îndeplinirea condițiilor legale. Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, în dimineața zilei de 10 noiembrie, polițiștii Postului de poliție Măciuca au fost anunţaţi de către pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Bălceşti despre faptul că în fondul forestier de pe raza comunei Măciuca, au fost tăiaţi şi sustraşi 7 arbori din specia gârniţă.

Polițiștii au demarat cercetările și în scurt timp autorii au fost descoperiți, aceștia fiind doi frați de 28, respectiv 24 de ani.

În urma cercetărilor a reieșit că tinerii ar fi transportat lemnele cu căruța la locuința unuia dintre ei, unde le-ar fi găsit apoi polițiștii.

Polițiștii au înregistrat un dosar penal în baza legii 46/2008.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Berbești au depistat în comuna Alunu, un bărbat de 47 de ani, din localitate, care transporta cu o căruță, 0.5 mc de material lemnos, carpen, fără a avea documente legale de transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar lemnul confiscat.

În seara zilei de 10 noiembrie, polițiștii din cadrul Posturilor de poliție Ștefănești și Lungești au depistat în comuna Stefănesti, un bărbat de 26 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu o căruță 0,650 mc3 de lemn de foc specie carpen si gorun.

Tânărul nu avea aviz de însoțire a lemnului, fiind sancționat contravențional, iar lemnul confiscat și predat ocolului silvic.

La data de 11 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băile Govora și Postului de poliție Bunești au depistat în Bunești, pe Drumul Național 67, un bărbat de 46 de ani, care transporta cu o autoutilitară 1,400 mc de material lemnos, esență fag, carpen și stejar.

Bărbatul nu avea aviz de însoțire, fiind sancționat contravențional, iar lemnul confiscat.

Leave a Response