Oraşul Horezu a încheiat un acord de cooperare cu oraşul Hotin din Ucraina

joi, 30 noiembrie 2017

Oraşul Hotin a încheiat un acord de cooperare cu oraşul Horezu din România. O delegaţie din România, compusă din consilieri şi primarul oraşului Horezu din judeţul Vâlcea a vizitat oraşul Hotin, unde s-a întâlnit cu colegii  săi ucraineni.  

În cadrul ei, primarul Hotinului, Mykola Holovliov le-a relatat oaspeţilor străini despre oraşul milenar şi trecutul glorios al acestuia.

La rândul său, primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu a povestit despre centrul administrativ pe care îl conduce, menţionând că Horezu este o zonă pitorească unde turismul și meșteșugurile populare se dezvoltă activ. În plus, este renumit pentru ceramica sa specială, înscrisă pe lista patrimoniului cultural al UNESCO.

Nicolae Sărdărescu a accentuat că aceste două oraşe au multe puncte comune, pornind de la nume, suprafaţa teritoriului, numărul populaţiei şi patrimoniului istoric şi cultural.  „Pe noi ne leagă  nu numai istoria. Sosind la Hotin, am văzut că acest oraş este asemănător Horezului, cum a fost el înainte de aderarea României la Uniunea Europeană. UE a devenit pentru noi o șansă de care am profitat și un impuls pentru dezvoltare. ... Hotin are, de asemenea, un mare potențial, suntem bucuroși să cooperăm și să apropiem orașele noastre.  Dorim să vă ajutăm în atragerea de granturi și fonduri europene, să organizăm excursii şi schimb de studenţi şi profesori, consultări cu  specialiștii noștri în domeniul cooperării transfrontaliere”, a spus primarul român.

În final părţile au semnat un acord privind cooperarea bilaterală în domeniul afacerilor între orașele Hotin (Ucraina) și Horezu  (România). De asemenea, au convenit asupra cooperării în sferele socio-economice, educaționale și culturale. În plus, partea română, doreşte să acorde sprijin în ceea ce priveşte pregătirea specialiștilor pentru a aprofunda cooperarea internațională și pentru a atrage granturi.

Sursa: BucPress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe