Centrele de asistență medico-socială din orașele cu peste 5.000 de locuitori vor putea fi preluate administrativ și financiar de către consiliile județene

joi, 30 noiembrie 2017

Unitățile de asistență medico-socială înființate prin hotărâri ale consiliilor locale din orașe care au mai mult de 5.000 de locuitori vor putea trece în responsabilitatea administrativă și financiară a consiliilor județene, în condițiile în care consiliile locale și consiliile județene hotărăsc de comun acord acest lucru.

Guvernul a adoptat, în acest sens, o ordonanță de urgență de modificare a OUG nr. 70/2002 privind administrarea unităților sanitare publice de interes județean ș

Până în prezent, prevederea se aplica unităților de asistență medico-socială din orașele cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

Măsura propusă are în vedere asigurarea finanțării necesare funcționării unităților de asistență medico-socială de către consiliile județene.

Beneficiarii serviciilor acordate în unitățile de asistență medico-socială sunt persoane cu afecțiuni cronice care necesită, permanent sau temporar, supraveghere, asistare, îngrijire, tratament, cu o situație socială precară, aflate în imposibilitatea de a-și dezvolta propriile capacități și competențe pentru integrare socială.

Consiliile județene vor aproba, prin hotătâri, regulamentul de organizare și funcționare, structura organizatorică, precum și numărul de personal ale unităților preluate. Totodată, consiliul județean va asigura cheltuielile de personal, cu excepția cheltuieilor de personal aferente medicilor și asistenților medicali, precum și cheltuielile pentru hrană, bunuri și servicii necesare întreținerii și funcționării unităților preluate, reparații, consolidări, dotări. Consiliile județene care vor prelua unități de asistență medico-socială de la consiliile orășenești vor avea și competența de a aproba bugetul de venituri și cheltuieli al respectivelor unități, în condițiile legii. (gds.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe