Politisti, profesori si elevi participa la SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

duminică, 1 octombrie 2017

 

În perioada 2 – 6 octombrie a.c., în județul Vâlcea se va desfășura evenimentul bianual ”SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”, la care, alături de polițiștii vâlceni, vor participa mai mulți elevi și profesori.

Polițiștii vor dezbate teme pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, delicvență juvenilă, vitimizarea minorilor, siguranţa în mediul online, prevenirea violenţei în mediul familial și siguranţa rutieră.

Polițiștii din cadrul structurilor de prevenire a criminalității, ordine publică, rutieră, transporturi și judiciar vor acționa zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent, în cadrul proiectului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Exemplu de activități organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea:

Luni, 2 octombrie a.c., se vor desfășura activități pe linia prevenirii delincvenței juvenile la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din municipiul Râmnicu Vâlcea, incepând cu ora 12.00. Activitatea constă într-o piesă de teatru forum.

Marți, 3 octombrie a.c., este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor și se vor desfășura activități de infomare a elevilor prin prezentarea unui film pe linia mediului online, iar începând cu ora 12.30 va avea loc lansarea unui parteneriat la Biblioteca Județeană Vâlcea ”Antim Ivireanul”, respectiv proiectul „Challenges intercultural education in rroma communities” care are ca scop derularea de activități de educație nonformală în comunitățile de rromi, din mediul rural, proiect la care I.P.J. Vâlcea va participa ca partener, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Miercuri, 4 octombrie a.c., va avea loc o acțiune pe linia prevenirii furturilor în colaborare cu Biroul Transporturi Feroviare Vâlcea. Totodată, în zonele Nord și Ostroveni, polițiști de ordine publică și prevenire a criminalității vor distribui materiale în campania derulată, în parteneriat cu Groupama, pe linia prevenirii furturilor din locuințe.

Joi, 5 octombrie a.c., se va derula o activitate interactivă, pe linia prevenirii violenței, în special, în mediul familial. Activitatea, pe lângă vizionarea unui film, constă în crearea de situații problematice și prin intermediul jocului de rol, găsirea de alternative.

Totodata, în  continuarea derulării campaniei ”Aripi Frânte”  se vor  distribui materiale în comunitate și se vor desfășura activități de infomare în unitățile de învățământ.

Vineri, 6 octombrie a.c.,  se vor desfășura activități de prevenire pe linia siguranței rutiere cu elevii și distribuirea de materiale pietonilor, conducătorilor auto, bicicliștilor și căruțașilor. La aceste activități vor participa polițiști de ordine publică, prevenire a criminalității, precum și polițiști din cadrul subunităților teritoriale, inclusiv din cadrul posturilor de poliție.

Începând cu ora 19.30, la etajul II al complexului comercial River Plazza Mall va avea loc concursul „Micul Pieton”, cu trei secțiuni: poezie, desen și cunoștințe teoretice. În cadrul concursului vor participa 60 de elevi de clasele a 2-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe