DUPĂ 3 ANI DE PIERDERE ŞI AMENINŢAREA FALIMENTULUI, RAJDP VÂLCEA A INTRAT PE PROFIT REAL!

miercuri, 25 octombrie 2017

În iulie 2016, la momentul preluării mandatului de către noua structură politică la nivelul judeţului şi preluarea funcţiei de preşedinte al judeţului de către PSD, RAJDP Vâlcea înregistra o datorie de 5.187.852 lei către furnizori, iar la nivelul anilor 2013 – 2014 a fost înregistrată o pierdere de 8.005.351 lei. Astfel, a fost întocmit un nou program de întreţinere, lucrări, reparaţii, asfaltări, dar şi de dezvoltare a RAJDP, iar prin măsurile luate de către conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, împreună cu managementul RAJDP, această unitate se înregistra cu 17 miliarde de lei în cont, la sfârşitul anului 2016, după numai 6 luni de la noua abordare.

Pentru acestea, conform declaraţiilor Preşedintelui Constantin Rădulescu, care le-a mulţumit de fiecare dată muncitorilor, tehnicienilor şi celor care intervin pe drumuri, s-a lucrat şi în apropierea Crăciunului, dar şi în prag de an nou. Anul 2017 a venit cu o nouă abordare strategică, astfel că programul de lucrări întocmit de conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi conducerea RAJDP Vâlcea a fost respectat fără a se perturba în vreun fel, cu decizii de moment, gen mutări intempestive de utilaje sau schimbări amplasamente. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi conducerea RAJDP Vâlcea au stat, în toată această perioadă, mai tot timpul în teren, lângă cei care executau diverse lucrări pe drumurile judeţene. Rezultatele financiare ale momentului certifică faptul că RAJDP Vâlcea înregistrează, pentru prima dată după 3 ani, un profit brut real în cuantum de 2.403.000 lei (1.403.000 lei în 2016 şi 1.000.000 lei în 2017), o cifră de afaceri de 23.906.000 lei în 2016 şi de 24.600.000 lei în 2017 la care se adaugă o creştere de 3.900.000 lei datorată numărului mare de lucrări. Toate aceste lucruri se întâmplă în condiţiile în care numărul angajaţilor a crescut de la 193 de persoane, la 219 persoane, RAJDP Vâlcea fiind obligată să-i angajeze pe cei daţi afară în luna iunie 2015 de fosta conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea (64 de angajaţi au fost disponibilizaţi, 61 au câştigat procesul, iar 26 s-au reangajat).

Noua abordare strategică de dezvoltare a însemnat şi orientarea spre lucrări, altele decât cele prevăzute în bugetul asigurat de Consiliul Judeţean Vâlcea. „Eu am încredere în colegii de la RAJDP, începând cu muncitorii, personalul tehnic şi toţi cei care contribuie la bunul mers al Regiei şi la dezvoltarea acesteia. Vom avea grijă să ne înscriem la licitaţii pentru lucrări noi şi avem în continuare în strategie achiziţionarea unei noi staţii de asfalt, a unui cântar precum şi a altor utilaje care să ne permită să facem lucrări de bună calitate. Pentru mine sunt importanţi oamenii şi siguranţa locului lor de muncă.” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe