Valceanca Ana Maria Patru, senior advisor în cadrul Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB)

joi, 14 septembrie 2017

Fosta şefă a AEP, Ana Pătru, poate părăsi ţara. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Centrale (AEP), Ana Maria Pătru, poate părăsi teritoriul României, dacă anunţă organele judiciare, potrivit unui decizii, luată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Fosta şefă a AEP, Ana Pătru, poate părăsi ţara. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

În 5 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Anei Maria Pătru de a părăsi teritoriul României. Decizia acestei instanţe nu a fost definitivă, motiv pentru care procurorii au contestat-o.

Instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Bucureşti (CAB), a respins apelul procurorilor şi, astfel, a dispus ca fosta şefă a AEP să poată ieşi din ţară, dacă anunţă oamenii legii în prealabil. Sentinţa CAB este definitivă.

Ana Maria Pătru a anunţat că vrea să părăsească ţara pentru că a primit o ofertă de a lucra în străinătate.

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a fost arestată în 2016 şi, ulterior, cerctată sub control judiciar.

Ana Maria Pătru este acuzată că a primit mită de la reprezentanţii firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituţia pe care a condus-o.

Decizia vine în ajutorul fostei şefe AEP, deoarece aceasta trebuie să ocupe poziţia de senior advisor în cadrul Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB).

Decizia celor două instanţe a venit după ce Pătru a prezentat o scrisoare semnată de Secretarul General al A-WEB, sud-coreeanul Yong-Hi Kim, în care acesta îi oferea funcţia de senior advisor în cadrul instituţiei pe care o conduce de facto. (n.r. vezi ataşament) Fişa postului prevede că fosta şefă AEP ar trebui să ofere consultanţă în domeniul legislaţiei electorale către autorităţile electorale din ţări aflate în plin proces de consolidare a democraţiei, scrie Stiripesurse.

Această ofertă vine într-un mod surprinzător, deoarece procurorii DNA Ploieşti au arestat-o pe Ana Maria Pătru chiar în mijlocul campaniei electorale, în 2016. Din scrisoarea trimisă de organizaţie reiese că cei de la conducerea A-WEB, instituţie internaţională, nu prea dau crezare acuzaţiilor făcute de DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe