Urmărit internaţional în Polonia pentru înşelăciune, prin intermediul internetului, prins la Drăgăşani

miercuri, 13 septembrie 2017

Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Polonia, Tribunalul Districtual din Krosno, pe numele unui vâlcean, bănuit de comiterea  infracţiunii de înşelăciune, falsificarea de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul penal polonez.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgășani, au depistat, ieri, un bărbat de 34 de ani, din municipiu. Acesta era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, prin intermediul internetului, falsificarea de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul penal polonez.

În fapt, în cursul anului 2014, tânărul în cauză ar fi folosit un pașaport fals pentru deschiderea unui cont la o bancă din Polonia. Ulterior, a postat pe internet o ofertă falsă de vânzare a unui tractor agricol, inducând în eroare potențialii cumpărători cu privire la capacitatea de a respecta contractul de vânzare-cumpărare.
Prejudiciul produs cumpărătorului este estimat la peste 35.000 de zloţi polonezi.

Poliţiştii vâlceni l-au prezentat pe tânăr Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile poloneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe