Sparle si soparle, 14.09.2017

miercuri, 13 septembrie 2017
  • Ex-afaceristul Nicolae Minea, cel care a distrus inegalabilul patrimoniu turistic al fostei SC Alutus SA, se bagă ca „musca-n lapte” în unele procese aflate în desfăşurare pe rolul unor instanţe de judecată, dar de fiecare dată primeşte câte o amendă de zeci de milioane de lei vechi. Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat următoarea soluţie: „Respinge ca neavenit recursul declarat de intervenientul Nicolae Minea împotriva deciziei nr. 42/A-COM din 19 ianuarie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti - Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal. Obligă recurentul intervenient Nicolae Minea să plătească intimatei - reclamante SC Batroscom SA, prin lichidator judiciar CII Bordea Ştefan, suma de 3.600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Irevocabilă”. Reamintim că Minea a fost eliberat anul trecut de la „mititica”, după ce a ispăşit patru ani din pedeapsa de 8 ani de închisoare, pentru devalizarea şi distrugerea patrimoniului fostei societăţi Alutus SA, compusă atunci din Hotelul Alutus, Motelul Capela (aflat în paragină), restaurantul şi căsuţele de la Comanca - Olăneşti (părăsite), restaurantul de lângă Ştrandul Ostroveni, plus alte terenuri şi clădiri în judeţele Vâlcea şi Gorj.

 

  • Să mai şi râdem puţin!!! Toată presa locală a titrat că ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost invitat joi, 14 septembrie, la Târgul de Animale organizat în comuna vâlceană Vaideeni, dar nu se menţionează precis rolul lui Daea în această vizită: de ministru sau direct... în boxele animalelor. O invitaţie cu dublu înţeles! Îi propunem totuşi ministrului Daea, dacă ajunge la Vaideeni, să deguste din carnea de oaie direct din căruţa unui cioban de-al locului, după ce zilele trecute, a mâncat jambon de porc din portbagajul unei maşini.

 

  • Deunăzi, Primăria Râmnicului a eliberat autorizația de construire nr. 808/2017 pentru Instiţutia Prefectului - Judeţul Vâlcea (prin prefect Florian Marin), care vizează amplasarea monumentului Sfântului Ierarh „Antim Ivireanul”, protectorul municipiului Râmnicu Vâlcea, chiar în faţa sediului Prefecturii. Autorizația de construire are valabilitate de 12 luni.

 

  • O instituţie grav parazitată de liberali a ajuns să fie Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubrizare Vâlcea, creată pe vremea fostului semi-preşedinte buicănist Gică Păsat. Asociaţia este condusă cu mână de fier de consilierul judeţean liberal Victor Popescu, iar pentru a nu fi „singur”, acesta l-a adus anul trecut şi pe un alt penelist de frunte, şi anume consilierul local Mircea Poenaru. Numai în câteva luni din 2016, Poenaru a încasat circa 150 milioane de lei vechi din calitatea de „inginer” la ADI Salubrizare, la care se mai adaugă 547 milioane de lei vechi din... dividende de la SC Poesit SRL (foarte interesante ca sa nu spunem – dubioase aceste dividende, avand in vedere ca cifra de afaceri a acestei firme a fost anual – constanta – de cateva mii de lei si atunci de unde???!!!) și peste 100 milioane de lei vechi din indemnizaţiile de consilier judeţean sau local. În conturi bancare, Poenaru mai deţine 2,7 miliarde de lei vechi, la care mai plusăm nişte terenuri, vile şi apartamente în Râmnicu Vâlcea şi comuna Goleşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe