Luna august - plină de realizări în activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu

duminică, 3 septembrie 2017

 

Zilele trecute, a fost prezentată o informare cu privire la activitatea desfăşurată de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, în luna august, ce a avut în vedere respectarea principalelor atribuţii îndeplinite, privind funcţionarea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, relaţia cu instituţiile şi serviciile publice de interes judeţean, precum şi relaţia cu autorităţile administraţiei publice locale, prevăzute de Legea Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, s-a întâlnit joi, 3 august a.c., cu primarii localităţilor Horezu şi Sineşti, pentru a discuta despre problemele celor două comunităţi şi pentru a găsi împreună soluţii în vederea rezolvării acestora. În Horezu se menţine ritmul de dezvoltare şi modernizare a oraşului, iar administraţia va fi susţinută, în condiţiile legii, cu demersuri punctuale şi ori de câte ori va fi nevoie. Joi. 3 august 2017, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, s-a deplasat ia Spitalul din Sineşti, unde a avut o întâlnire cu primarul localităţii, conducerea Spitalului şi cadrele medicale. În cadrul întâlnirii s-a luat act de necesitatea înlocuirii centralei termice a spitalului, precum şi de faptul că spălătoria unităţii medicale trebuie dotată cu o maşină de spălat de mare capacitate. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a deplasat joi 3 august în comuna Runcu, pe DJ 703 F, pentru a verifica stadiul lucrărilor pe care RAJDP Vâlcea le desfăşoară în zonă. Conform Programului de reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene al Consiliului Judeţean Vâlcea, la Runcu s-au făcut reparaţii pe tot sectorul de 8 km, adică de la intrarea în localitate, dinspre Fedeleşoiu, până în satul Valea Babei - limita cu judeţul Argeş, şi s-a turnat covor asfaltic pe un kilometru de drum. Reabilitarea acestui drum va continua în funcţie de resursele bugetare disponibile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a convocat la sediul instituţiei, vineri, 4 august a.c., cu începere de orele 10.30, conducerile spitalelor aflate sub coordonarea Consiliul Judeţean Vâlcea, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Mihăeşti, Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti, Spitalul Măciuca, precum şi conducerile DGASPC Vâlcea şi RAJDP Vâlcea. Cu acest prilej, s-a solicitat să fie luate toate măsurile necesare pentru ca activitatea să se desfăşoare în condiţii optime, chiar dacă condiţiile climaterice sunt foarte grele, cu temperaturi foarte ridicate, astfel încât angajaţii, dar şi beneficiarii instituţiilor menţionate să nu fie puşi în pericol.

Luni 7 august, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, s-a întâlnit cu Prefectul judeţului Vâlcea, reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii în gestionarea fondurilor de vânătoare, respectiv, Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, Direcţia Agricolă Vâlcea şi Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Vâlcea, precum şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Vâlcea, în calitate de gestionar al unor fonduri de vânătoare, şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, pentru a găsi împreună soluţii la problemele pe care animalele sălbatice le crează agricultorilor, cărora le distrug culturile si le omoară animalele.

La întâlnire, s-a discutat despre necesitatea implicării tuturor instituţiilor care au competenţă în domeniu, pentru stoparea acestui fenomen, care a devenit îngrijorător în ultima vreme, din cauza migraţiei mistreţilor din alte fonduri cinegetice şi creşterii numărului de şacali şi de vulpi, ultimele cunoscute ca principali vectori de răspândire a rabiei. La încheierea discuţiilor, s-a stabilit ca fiecare instituţie prezentă să vină cu propuneri concrete, pentru rezolvarea acestor probleme, iar ca un prim pas, a fost programată, pentru miercuri, 9 august a.c., ora 10.00, o întâlnire între reprezentanţi ai DSVSA Vâlcea, responsabili ai Gărzi Forestiere şi gestionarii celor 47 de fonduri cinegetice, existente la nivelul judeţului nostru. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a găsi soluţii în vederea diminuării efectivelor de mistreţi.

Miercuri, 9 august 2017. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a fost alături de colegii de la RAJDP Vâlcea la lucrările de reabilitare, modernizare şi turnare covor asfaltic pe drumurile locale din comuna Măciuca, care se întind pe o lungime de 15 km, drumuri care fac legătura între satele Zăvoieni - Ciocănari - Măciuceni - Bocşa - Botorani - Popeşti - Bocşa Gardă - cu centrul comunei Măciuca. Lucrările se află în curs de execuţie şi opinăm că se vor finaliza până la sfârşitul anului. Tot în cursul acestei zile, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea s-a deplasat şi în comuna Scundu, unde alături de domnul primar Dumitru Blejan şi conducerea RAJDP Vâlcea, a fost prezent la demararea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi turnare covor asfaltic pe DJ 645. Tot miercuri, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea s-a întâlnit la sediul primăriei Şuteşti cu edilul localităţii, doamna Carmen Lixandru, cu care a discutat despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală. Cu acest prilej, Preşedintele Constantin Rădulescu şi-a manifestat disponibilitatea acordării, în condiţiile legii, a sprijinului necesar soluţionării acestor probleme.

Urmare demersurilor întreprinse, Secţia de Anestezie şi Terapie intensivă, precum şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitaiuiui Judeţean Vâicea vor fi dotate cu aparatură modernă, de calitate şi sigură. Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitaiuiui Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dotată cu: 2 seturi resuscitare, 3 aspiratoare portabile, 10 injectomate, 2 laringoscoape, pompe pentru perfuzie/transfuzie, paturi cu sistem de încălzire, dispozitive pentru transportul pacienţilor bariatici, tărgi pentru transfer şi transport, cărucioare pentru transfer, cărucioare hidraulice, iar Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă va primi 2 aparate EKG şi trei defibrilatoare cu monitor. Pe lângă aparatura amintită, cele două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea vor mai primi şi alte dispozitive medicale necesare desfăşurării activităţii, la standarde europene şi în condiţii mult mai bune. Joi, 10 august 2017, Preşedintele Constantin Rădulescu a participat alături de managerul unităţii, medicul primar Dan Ponoran, la operaţiunile specifice punerii în funcţiune a noilor echipamente medicale cu care va fi dotată secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Este vorba de două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată şi două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată. În urma demersurilor făcute de conducerea Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea către Ministerul Sănătăţii, în luna iulie a anului trecut, dar şi în februarie anul acesta, Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea i-au fost alocate aproape 64 de miliarde de lei vechi, care vor finanţa achiziţionarea a 5 aparate de radiologie digitale şi patru ecografe de ultimă generaţie, dintre care două vor merge la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Tot cu această ocazie va fi implementat în spital un sistem de conectare a tuturor aparatelor de imagistică, este un sistem care prescurtat se numeşte PAX. Acest sistem de interconectare va permite oricărui doctor, din orice colţ al lumii, să primească şi să acceseze informaţii despre un pacient care a făcut investigaţii specifice radiologiei imagistice în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

În data de 16.08.2017, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc o întâlnire la care au participat Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu şi directorii instituţiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, în cadrul căreia s-a discutat despre iniţierea demersurilor în vederea constituirii unui Comitet Judeţean al Centenarului Marii Uniri. În acest sens, se analizează propuneri întrucât, în opinia noastră, din acest comitet ar trebui să facă parte, alături de alte personalităţi vâlcene, Arhiepiscopul Râmnicului, înalt Preasfinţitul Varsanufie, Prefectul judeţului, domnul Marin Florian şi primarul municipiului, domnul Mircia Gutău. Astfel, s-a convenit ca la următoarea întâlnire fiecare instituţie şă vină cu propuneri, iar acest comitet judeţean să se desfăşoare şi cu participarea personalităţilor precizate anterior. Joi, 17 august 2017, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a fost prezent în oraşul Căcalimăneşti pentru a verifica stadiul lucrărilor la proiectul „Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti - Căciulata. Proiectul are o perioadă de implementare de 86 de luni şi urmăreşte realizarea unui parc de agrement şi sport Jiblea, precum şi a unui parc acvatic şi a unui centru de relaxare Călimăneşti. Valoarea totală a proiectului este de 34.981.301, 21 lei. În prezent sunt finalizate lucrările la parcul de agrement şi sport Jiblea, iar în ceea ce priveşte parcul acvatic se lucrează intens la montajul ansamblului de tobogane. Stadiul fizic al proiectului la această dată este de 88%.

Vineri, 18 august a.c., Preşedintele Constantin Rădulescu a fost prezent în comuna Nicolae Bălcescu, pe DJ 678 D, drum care face legătura între localităţile Galicea - Nicolae Bălcescu - Milcoiu, unde se desfăşoară lucrări de reabilitare, reparaţii şi turnare covor asfaltic. În toată luna august, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a avut mai multe întâlniri cu parlamentari, primari, viceprimari, consilieri judeţeni, consilieri locali, directori de instituţii, în cadrul cărora s-au purtat discuţii pe marginea problemelor curente cu care se confruntă autorităţile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe