HCM porneşte la drum cu gândul de a prinde un loc de cupe europene

duminică, 3 septembrie 2017

 

A început Liga Naţională de handbal feminin:

HCM porneşte la drum cu gândul de a prinde un loc de cupe europene

Week-end-ul trecut a început o nouă ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin, una de la care iubitorii sportului cu balonul mic din Vâlcea au mari aşteptări. HCM Râmnicu Vâlcea porneşte cu şanse mari de a prinde un loc european, acesta fiind şi obiectivul propus de conducerea clubului pentru trupa antrenată de Aurelian Roşca. Vâlcencele vor juca marţi, 5 septembrie, de la ora 19,30, la Braşov, cu Corona, meciul urmând a fi televizat de Digi şi Dolce.

CSM Bucureşti nu pare a avea adversar nici acum

CSM Bucureşti rămâne şi în acest sezon principala favorită la câştigarea titlului naţional, dar şi la participarea la turneul final al Ligii Campionilor. Alte trei echipe din Liga Naţională vor merge în ediţia viitoare a cupelor europene - primele trei clasate la finalul sezonului competiţional, respectiv câştigătoarea sau finalista Cupei României. Teoretic, poate prinde un loc european şi a patra clasată din întrecerea internă, condiţia fiind ca finala Cupei României să se joace între două echipe de pe podiumul clasamentului. În aceste condiţii, lupta o să fie una echilibrată şi interesantă. Fără doar şi poate, HCM Râmnicu Vâlcea a făcut o campanie de transferuri spectaculoasă. Sub comanda lui Aurelian Roşca au ajuns handbaliste valoroase, multe dintre ele din străinătate. Marta Herrero Lopez (Bera Bera), Alicia Fernandez Fraga (Bera Bera), Sara Vukcevic (Erd), Nataliia Vasileuskaya (Bekecsabai), Raluca Băcăoanu (CS Măgura Cisnădie) Natasa Krnic (CSU Danubius Galaţi), Elena Mitrache (CS Măgura Cisnădie), Marina Razum (Lokomotiva Zagreb) şi Iryna Glibko (CSM Roman) trebuie să îşi pună amprenta asupra evoluţiei echipei noastre la care au rămas şi alte jucătoare peste nivelul întrecerii interne. Şi la HCM se poate pune problema lipsei de omogenitate dar Relu Roşca a decis ca în această vară să se joace multe meciuri amicale, în detrimentul unui cantonament centralizat. Mai sunt şi alte formaţii care îşi depun candidatura la un loc de cupă europeană: HC Zalău, SCM Craiova, Rulmentul Braşov, HCM Roman şi chiar Dunărea Brăila. De asemenea, Măgura Cisnădie, echipă care a adus câteva brazilience, poate să fie o surpriză a campionatului, dar are şanse minime să implice în lupta pentru podium.

Luptă strânsă şi la retrogradare

Şi lupta de la polul inferior al clasamentului pare una interesantă. Două echipe retrogradează direct în Divizia A în timp ce alte două merg la barajul de supravieţuire în Liga Naţională. Rapid Bucureşti, CSM Slatina, Unirea Slobozia, Danubius Galaţi şi U Cluj par să fie formaţiile care vor intra în lupta directă de supravieţuire.

Programul primei etape a noului sezon 2017/2018

CSM Roman – HC Zalău duminică, 3 septembrie (11:00, netelevizat)

Rapid Bucureşti – CSM Slatina, duminică, 3 septembrie (16:00, TVR1)

Corona Braşov – HCM Rm. Vâlcea, marţi, 5 septembrie (19:30, Digi/Dolce)

SCM Craiova – CSM Bistriţa, miercuri, 6 septembrie (18:00, TVR HD)

HCM Slobozia – CSM Bucureşti, miercuri, 6 septembrie (19:30, Digi/Dolce)

HC Danubius Galaţi – HC Dunărea Brăila (netelevizat)

CS Măgura Cisnădie – Universitatea Cluj (netelevizat)

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe