Depozitul de deșeuri de la Măldărești Vâlcea, în atenția PER Valcea

miercuri, 6 septembrie 2017

Depozitul de deșeuri de la Măldărești Vâlcea, în atenția PER Valcea

Filiala Judeteană Vâlcea a Partidului Ecologist Român este profund îngrijorată de situația generată de incendiul produs la depozitul de gunoi de la Măldărești, Vâlcea și cere tuturor factorilor implicați — Primăria Măldărești, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea, Garda de Mediu Vâlcea, Inspectoratul Județean Vâlcea pentru Situații de Urgență — să ia măsurile necesare în vederea evitării unei catastrofe ecologice.

PER Valcea consideră că incendiile 'izbucnite' începând cu data de 17 iulie a.c. la depozitul de deșeuri administrat de către SACOMET SA Horezu riscă să pună în pericol sănătatea locuitorilor și creează panică în rândul acestora.

Deși raportul nivelului de radioactivitate din zonă realizat de către echipa Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), făcut public de către primarul orașului Horezu, arată faptul că 'nu s-au identificat radionuclizi artificiali, iar valorile determinate corespund nivelului normal al fondului natural de radiații', iar însuși ministrul Mediului, doamna Grațiela Gavrilescu a declarat că 'determinările făcute nu au înregistrat depășiri în domeniul radioactivității', constatăm că se menține în continuare o stare de alertă a locuitorilor față de o posibilă evoluție negativă a incendiilor de la groapa de gunoi, care s-ar putea traduce prin imposibilitatea folosirii de către aceștia a surselor de apă potabilă din zonă, sau mai mult, chiar evacuarea lor din localitate.

Partidul Ecologist Român, Organizatia Valcea solicită continuarea prelevării/determinării de probe, de către instituțiile cu atribuții în domeniul sănătății populației și protecției factorilor de mediu (aer, apă, sol) și aducerea la cunoștință a rezultatelor acestora atât factorilor de decizie, cât și mass media, precum și luarea de măsuri de urgență de către Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, pentru a împiedica depozitarea unor noi loturi de deșeuri în groapa de gunoi de la Măldărești.

Biroul de presă PER Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Depozitul de deșeuri de la Măldărești Vâlcea, în atenția PER Valcea”

  1. Masuratorile privind aerul nu sunt reale ! Daca doriti am un filmulet in care se vede cum fac comisarii de la gnm masuratorile aerului! Vai de mamicuta noastra ce bagam in plamanii nostrii si ai copiilor nostrii !

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe