Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, prezent la Maratonul Olteniei 2017

duminică, 27 august 2017

 

Pe 26 şi 27 august, la Râmnicu Vâlcea, s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a Maratonului Olteniei un reper important pentru amatorii de Mountain Bike şi Trail Run din ţară. Ambasadorul aceastei ediţii, la care au participat aproximativ 600 de sportivi amatori, este Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României (la paralimpiada de la Londra) şi preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. De remarcat, evenimentul este deja „sold out”.

„Sunt onorat că voi participa la Maratonul Olteniei, un eveniment care devine de la an la an mai atractiv şi mai important pentru comunitatea locală. Maratonul este, totodată, dovada că românii iubesc mişcarea şi vor să se menţină în formă. Sper ca, astfel, să vedem cât mai mulţi copii care aleg sportul şi ciclismul în special şi care ne vor aduce în viitor medalii la cele mai importante evenimente mondiale. Este important nu doar să inspirăm oamenii să facă mişcare, ci şi să adere la valorile sportului: respect faţă de adversari şi parteneri, corectitudine şi dorinţa de a fi cel mai bun”, a declarat Eduard Novak într-un comunicat.

„Eduard este un model pentru mişcarea ciclistă şi sportivă nu numai din România, ci pentru toţi sportivii. Suntem convinşi că, alături de Eduard şi de Federaţia de Ciclism, vom transforma a V-a ediţie a Maratonului într-un eveniment, care va inspira cât mai mulţi oameni să îmbrăţişeze sporturile în aer liber. Ne dorim, de asemenea, să reuşim să realizăm obiectivul cauzei sociale – modernizarea Centrului de transfuzii din Râmnicu Vâlcea şi conştientizarea necesitătii de a dona sânge pentru a salva vieţi”, a declarat, la rândul său, Martin Zmelik, Country Manager al Grupului CEZ în România.

În cadrul acestei ediţii a Maratonului Olteniei, sportivii au ocazia să transforme cursele la care participă în şanse la viaţă, prin susţinerea Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Vâlcea. Persoanele care doresc să sprijine cauza socială a evenimentului pot face o donaţie accesând website-ul www.maratonulolteniei.ro. La finalul maratonului, contravaloarea taxelor şi cea a donaţiilor individuale, alături de cea a Grupului CEZ în România, au fost direcţionate integral către dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe