|duminică, iulie 3, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 17.07.2017 

soparla-cu-volanas
  • Zilele trecute, Primăria Râmnicului a anunţat firma câştigătoare a licitaţiei pentru organizarea spectacolelor cu prilejul Zilelor Imnului Naţional: SC Compania Artistică Mix Music Show SRL din judeţul Ilfov, pentru un preţ de 2,16 miliarde de lei vechi dintr-o valoare estimată de 2,5 miliarde de lei vechi. Societatea a fost înfiinţată în 2004, dar cu activitate din 2008, administrată de Ionela Gavrilă şi Marius Gavrilă, o firmă „abonată” prin toată ţara la organizarea de zile festive pentru diverse localităţi. Primarul Mircia Gutău a anunţat în şedinţa Consiliului Local că la Zilele Imnului Naţional, ce vor avea loc la sfârşitul acestei luni, vor urca pe scenă cei mai valoroşi artişti din România la ora actuală. Printre numele de artişti în vogă se numără Direcţia 5, Alex Velea, Matteo, Antonia, Francesco Napoli, Maria Dragomiroiu, etc.

 

  • Aşa cum a apărut în spaţiul media, noul primar interimar al comunei Dăeşti este Ciprian Olaru de 37 ani, dar puţină lume ştie că acesta a fost înainte de a ajunge în administraţia publică locală… ospătar la restaurantele „Casa Românească” din Râmnicu Vâlcea şi „Pensiunea Bradul” din Voineasa. Anul trecut, Ciprian (Cipi) Olaru a candidat pe listele PNL la Consiliul Local Dăeşti, iar acum a ajuns primar interimar, după ce fostul edil-şef George Popolan a fost trimis „la plimbare” de către Prefectura Vâlcea!

 

  • Controversatul Samoil Vîlcu, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, continuă să fie printre cei mai bogaţi consilieri judeţeni, asta dacă te uiţi peste declaraţia de avere. Numai de la firmele SC Elixir SRL Călimăneşti şi SC Prima Farm SRL, Samoil Vîlcu a încasat dividende de peste 2,7 miliarde de lei vechi, plus venituri în 2016 din salarii tot de la cele două societăţi de circa 400 milioane de lei vechi, alţi 60 milioane de lei vechi de la Consiliul Judeţean, la care se mai adaugă 880 milioane lei vechi ridicaţi de soţia sa de la Spitalul Judeţean Vâlcea. Despre preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vâlcea, Samoil Vîlcu, mai spunem că este asociat la SC Elixir SRL Călimăneşti şi SC Prima Farm SRL şi administrator la SC Miosotis SRL. În conturi bancare, Vîlcu mai are strânşi peste 100.000 EURO, în timp ce la Ministerul Finanţelor are certificate în valoare de alte 20.000 EURO. Averea farmacistului Vîlcu mai cuprinde un teren, o vilă şi un apartament în Călimăneşti, plus un spaţiu comercial în Râmnicu Vâlcea.

 

  • Precizări foarte importante au venit de la Ministerul Transporturilor în privinţa modernizării drumului DN 67 B, care, în judeţul Vâlcea, trece prin localităţile Grădiștea, Livezi, Zătreni, Tetoiu, Măciuca, Gușoeni şi Sutești. Astfel, încă din anul 2010, CNAIR a semnat cu asociaţia Strabag AG (lider de asociaţie) – SC Strabag SRL – SC Delta ACM 93 SRL – SC Euroconstruct SRL, în calitate de executant, contractul de lucrări având ca obiect prestare servicii de proiectare şi execuţie de lucrări. Având în vedere că executantul a refuzat constituirea garanţiei de bună execuţie potrivit clauzelor contractuale, CNAIR a efectuat în 2017 demersuri pentru… rezilierea contractului.

Leave a Response