Sparle si soparle, 06.07.2017

miercuri, 5 iulie 2017
  • Poate puţină lume a observat, dar trebuie să spunem că fosta primăriţă din Livezi, Alexandrina Ivancu, se află la a DOUA abatere în „relaţia” cu Agenţia Naţională de Integritate, după descoperirea recentă privind incompatibilitatea. Astfel, în octombrie 2016, tot ANI a mai prins-o în „ofsaid” pe Alexandrina Ivancu, care, în mandatul trecut, s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal, deoarece, în calitate de primar, madam Ivancu a semnat atât dispoziția de suspendare de drept a propriului raport de serviciu ca funcționar public, pe perioada exercitării mandatului de primar, cât și dispozițiile și contractele individuale de muncă încheiate între Primăria comunei Livezi (angajator) și... fiica, ginerele și sora persoanei în cauză. Atunci, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălcești în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Alexandrina Ivancu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de Codul Penal.

 

  • Au trecut iată peste două săptămâni de la condamnarea definitivă cu închisoarea (cu suspendare) şi primarul liberal din Dăeşti, George Popolan, nu a fost încă inclus pe lista de revocări din funcţie a Prefecturii Vâlcea! În cazul fostului primar din Vlădeşti, Sorin Ghiţă, revocarea a venit după câteva zile de la sentinţă, deşi aici a fost vorba de o „găinărie” într-un proces de incompatibilitate cu ANI....

 

  • Poate cel mai bogat consilier local din Râmnicu Vâlcea este Gabriel Băjan de la PER, care la vârsta de sub 30 de ani a „reuşit” să adune averi impresionante. Numai anul trecut, acesta a a avut încasări de peste 2,2 miliarde de lei vechi din „restituiri aport” de la firmele SC Cristi Farm SRL, SC Savimi Invest SRL şi SC Roguba Trading SRL, la care mai putem adăuga venituri de 540 milioane de lei vechi de la SC Farmacia Băjan SRL, 30 miliooane de lei vechi de la SC Dab Cargo SRL, 100 milioane de lei vechi de la SC Piersim SRL, 35 milioane de lei vechi din indemnizaţia de consilier local, plus 700 milioane de lei încasaţi de soţia sa din chirii, salarii şi subvenţii de la APIA. Mai spunem că Gabriel Băjan este asociat unic la SC Savimi Invest SRL şi asociat (50%) la SC Cristi Farm Trading SRL Gorj, SC Roguba Trading SRL, SC Piersim SRL şi SC Maguba Invest SRL. Ca avere, Gabriel Băjan mai deţine un teren şi o vilă în Râmnicu Vâlcea, bijuterii de 15.000 euro, conturi şi depozite bancare de circa 500 milioane de lei vechi, iar anul trecut a acordat împrumuturi în nume personal de peste 1 miliard de lei vechi către SC Cristi Farm SRL şi Sebastian Veţeleanu.

 

  • În ultimele 12 luni, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean din perioada 1992-2000, Anton Miţaru, şi-a dovedit pe deplin incompetenţa în postul de consilier personal al primarului Mircia Gutău şi nu a făcut nici un demers sau vrea acţiune la Bucureşti în sprijinul municipiului Râmnicu Vâlcea. Vârsta înaintată îşi spune cuvântul în cazul lui Miţaru şi, de aceea, ar fi bine dacă primarul Gutău l-ar „pensiona” rapid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe