Joi, 6 iunie, reprezentanţii Comisiei parlamentare pentru muncă şi protecţie socială au onorat invitaţia deputatului vâlcean Eugen Neaţă (PSD). In premiera, parlamentarii au fost prezenţi la şedinţa de lucru în Râmnicu Vâlcea, la sediul Consiliului Judeţean, începând cu ora 11.00. 

Evenimentul a fost ocazionat de un amendament la legea pensionării, susţinut în Camera Deputatilor de deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

Conform noii legi, “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Râmnicu Vâlcea, Slatina, Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş şi Turnu Măgurele pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).”

Deputatul Florin Stancu:

Oltenia înseamnă Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt și Mehedinți. Toate aceste județe mă preocupă în mod special. Astăzi, la invitația colegului și prietenului Eugen Neață, deputat de Vâlcea, sunt într-o vizită de lucru la Oltchim, împreună cu președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, Domnul Adrian Solomon. Am purtat discuții cu conducerea combinatului chimic , directoratul Centralei Electrice de Termoficare – CET Govora si cu sindicatul despre modificarea legii 62 si codul muncii.Căutăm soluții pentru cele două companii și pentru angajații lor. Tot respectul organizatorilor!

Deputatul Violeta Radut:

La invitația domnului deputat PSD Eugen Neață, mă aflu în această perioadă, alături de colegii din Comisia pentru muncă și protecție socială, în Râmnicu Vâlcea.

Scopul vizitei este acela de a cunoaște cât mai bine problemele cu care se confruntă vâlcenii, urmând ca mai departe să continuăm seria deplasărilor în țară.

Astăzi ne-am întâlnit cu sindicatele de pe platforma chimică din oraș, Oltchim, pentru discuții privind Legea dialogului social și a Codului Muncii, priorităţi în programul de guvernare PSD. Potrivit legii actualizate prin validarea amendamentului propus de domnul deputat Eugen Neață, toți locuitorii aflați pe o rază de 8 km în jurul platformei chimice vor beneficia de scăderea vârstei de pensionare cu 2 ani, din cauză că zona a fost supusă poluării prin industrializarea fortată.