Medicii avertizează: ghiozdanul prea greu afectează coloana copilului!

joi, 1 iunie 2017

Ai cumpărat rechizitele pentru şcoală? Acum fă o probă: pune în ghiozdan tot ce se cere pentru o zi obişnuită de curs şi… aşază- l pe cântar. Te vei speria văzând ce greutate o să care micul elev! Iar medicii avertizează că această povară provoacă dureri de spate şi deformează coloana.

Pentru a nu afecta sănătatea copilului, ghiozdanul ar trebui să cântărească maximum 10% din greutatea corporală a elevului – spune dr. Elena Mihai.
De exemplu, un copil de 25-30 kg nu trebuie să aibă un ghiozdan mai greu de 3 kg!
Or, elevii au de dus zilnic o greutate aproape dublă. Iar riscurile pentru sănătate cresc direct proporţional cu povara.

Concret, testele RMN efectuate pe copii de 11-13 ani au dovedit că ghiozdanele care depăşesc cu 10-30% greutatea normală comprimă discurile intervertebrale în zona mijlocului şi a şalelor şi deviază coloana lombară.
Pentru a readuce coloana în poziţia corectă, dr. Elena Mihai recomandă practicarea unui sport – gimnastică, înot, atletism sau dans. Dar, mai înainte, e bine să-ţi duci copilul la un consult medical, te sfătuieşte doctorul. (libertatea.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe