40 de copii de la Centrul de Plasament nr. 3 din Râmnicu-Vâlcea și Casa Pinochio-Băbeni în pelerinaj la Mănăstirea Dintr-un Lemn

luni, 5 iunie 2017

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Proiectul de voluntariat „Și ei sunt tot ai noștri!”, derulat în parteneriat cu Parohia Trăistari din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, face parte din programele sociale desfășurate de către Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Desfășurat cu ocazia zilei de 1 iunie, din dragoste față de copiii aflați într-o situație socială dificilă, Proiectul Și ei sunt tot ai noștri! a oferit unui grup de 40 de copii de la Centrul de Plasament Nr. 3 din Râmnicu-Vâlcea și de la Casa Pinochio din Băbeni posibilitatea de a petrece Ziua Copilului într-un mod special, prin vizitarea Mănăstirii Dintr-un Lemn și a împrejurimilor acesteia.

În scopul cultivării și dezvoltării spiritului de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, am încercat să oferim un sprijin material și mai ales afectiv copiilor defavorizaţi din cele două centre sociale, pentru care de multe ori o nouă zi implică o luptă pentru supravieţuire. Aduc mulțumire Bunului Dumnezeu, Care ne-a binecuvântat pe toți cu o zi cu soare și multă voie bună. Surpriza acestei zile a constat și într-un mare tort de ciocolată, care a adus un zâmbet larg pe chipul acestor îngerași, a precizat Părintele Paroh Petre Vețeleanu de la Parohia Trăistari.

Proiectul social-filantropic „Și ei sunt tot ai noștri!” a oferit ocazia întâlnirii acestor copii cu preoți, asistenți sociali și pedagogi, într-un mediu duhovnicesc, oferit de locașul monahal în care Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și Doamna sa, Maria, s-au arătat ctitori și rugători către Preasfânta Treime și către Născătoarea de Dumnezeu, dar, în același timp, și într-o lume mai frumoasă, o lume a copilăriei. În această zi a copiilor, cei mici ne-au devenit adevărate călăuze în lumea jocurilor, a veseliei și a cântecelor, arătându-ne prin aceasta că sufletele lor curate sunt atât de aproape de Dumnezeu și, de multe ori, ne pot învăța lucruri esențiale, a subliniat doamna Viorica-Adriana Iancu, Consilier social al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe