Valceanca Ana Maria Patru, fosta șefă AEP, acuză implicarea SRI în prezidențialele din 2009

luni, 29 mai 2017

În 2009, Ana Maria Pătru era vicepreședinta AEP, iar Octavian Opriș, șeful instituției

Ana-Maria Pătru a trimis o scrisoare incendiară Comisiei de anchetă în care spune că e suspect că SIVECO făcea softurile AEP. Pătru este judecată tocmai pentru contractele acordate SIVECO

Chiar dacă a refuzat pentru a doua oară să se prezinte la audieri, fosta președintă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a trimis ieri o scrisoare membrilor Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, constituită în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic în EVZ din serialul „Noi suntem statul”. Ea le-a spus parlamentarilor că este suspect că Siveco, firmă controlată de Irina Socol, „apropiată de fosta conducere SRI”, a câștigat toate licitațiile privind softurile de numărare și transmitere a datelor către Autoritatea Electorală.



În scrisoarea adresată comisiei, Pătru a solicitat „lămurirea modului în care firma SIVECO, singură sau în consorții, câștigă aceste licitații pentru softurile de numărare a voturilor și transmitere a datelor, chiar dacă ele sunt deschise prin sistem SEAP. În contextul mai m u l t o r articole de presă care sugerează acest lucru, ar fi util de lămurit dacă nu cumva, conform legii 14/1992, există sau exista până de curând un interes la nivelul anumitor instituții pentru ca această firmă să se ocupe de acest proces esențial într-o democrație.

  • Dacă acest lucru nu poate fi determinat de actuala Comisie, poate ar fi util un demers parlamentar separat în acest sens. Intuiția și relația de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul Comisiei de control parlamentar SRI, pentru că există suspiciune rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropriată de fosta conducere a Serviciului Român de Informații.
  • În contex - tul actual, consider că nici prietenia mea, pornită la inițiativa Irinei Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei acțiuni operative”, scrie în documentul obținut exclusiv de EVZ.

„Nu am fost în sufrageria lui Oprea”

Pătru a menționat că nu s-a întâlnit niciodată într- un cadru altfel decât instituţional, formal, cu fostul șef al SRI, George Maior, șefa DNA Laura Codruța Kovesi și prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, nominalizaţi de jurnalistul Dan Andronic ca fiind prezenți în seara rezultatelor alegerilor din 2009 în sufrageria lui Gabriel Oprea. „Nu am comunicat telefonic sau în alt mod cu altcineva din acel grup în seara turului II”, a afirmat ea.

Ana Maria Pătru a precizat că în 2009, când ea era vicepreședinte AEP, șeful instituției era Octavian Opriș, „propus şi susţinut de PSD şi care era un apropiat al liderului PSD Viorel Hrebenciuc, şef de campanie al candidatului Mircea Geoană”.

Pătru, care a mai fost arestată, afirmă că a luat decizia de a nu se prezenta la audieri la rugămintea a copilului ei, care ar fi zis: „Nu vreau să fii luată din nou!

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Valceanca Ana Maria Patru, fosta șefă AEP, acuză implicarea SRI în prezidențialele din 2009”

  1. Stiti ce este curios? Cind a fost luata si dusa la centru pentru a i se incredinta functia la AEP , a stiut la ce se expune si ce trebuie sa execute fara sa comenteze altfel nu era promovata. Fostul presedinte , recunoaste acum ca a promovat tineri pentru a-i putea manipula iar acum se plinge ca , este tratat dupa metodele impuse de el.
    Daca era verticala ori refuza promovarea, ori dadea pe gusa neregulile ce ii erau impuse sa le faca. Asa , acum dupa ce s-a pricopsit vine si ne vinde gogosi ca a fost fortata sa faca nereguli in folosul ei dar si pentru altii ca sa fie bine mafiei basiste portocalii. Sa-i fie confiscata toata agoniseala ce nu poate fi dovedita , nefiind fiscalizata si atunci va spune totul. Daca este numai plimbata si i se face reclama - chiar si negativa - ipochimena are numai de cistigat. In primul rind ramine cu agoniseala ilicita. Nu mai picati in capcana unor personaje - instruite la scoala lui NUTI- care pling cu lacrimi de crocodil atunci cind li se dovedeste impostura.
    Invocarea SRI-ului trebuie sa constituie subiectul unei cercetari in Parlamentul Romaniei , pentru ca , imbogatirea celor care lucreaza in aceasta Institutie este cel putin suspecta. Ca sa se intimple asa ceva trebuie ca cineva sa aiba determinarea de a solicita cercetarea , dar cum actualii parlamentari de Valcea sunt bocitori doar in campania electorala , Dumnezeu cu mila.
    Nu se prevede un ales valcean care sa demonstreze ca are singe in instalatie. Vai mama lor. Amin.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe