|miercuri, iunie 23, 2021
  • Follow Us!

Familii evacuate din comuna Alunu în urma alunecărilor de teren 

18470719_1312295142223158_1617516243_n

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (SJSU) Vâlcea a hotărât marți evacuarea imediată, cu nivel de urgență I, a două familii din comuna Alunu și evacuarea cu nivel de urgență II, până în seara zilei de 17 mai, în funcție de evoluția situației din teren, a altor două familii, din cauza alunecărilor de teren, potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Alexandru Concioiu, a precizat marți, pentru AGERPRES, că familiile ce vor fi evacuate imediat sunt formate din cinci adulți, iar cele care ar putea fi evacuate miercuri sunt formate din nouă persoane, dintre care trei copii și șase adulți.

Toate persoanele evacuate vor fi cazate la Centrul Social din Alunu, a mai spus Concioiu.

“Având în vedere situația existentă în localitatea Alunu, privitor la alunecarea de teren declanșată în zona haldei de steril aparținând obiectivului minier Cariera Berbești Vest din cadrul CET Govora S.A., Direcția Exploatare minieră, domnul Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, (…) a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astăzi, 16 mai 2017 (…). La propunerea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a aprobat prin hotărâre evacuarea, ca măsură de protecție civilă, a familiilor Mărculescu Victor și Mărculescu Constantin, ca nivel de urgență I și a familiilor Mărculescu Ion și Mărculescu Ilie, ca nivel de urgență II, precum și a bunurilor materiale deținute de acestea, ale căror gospodării se află pe direcția deplasării alunecării de teren”, reiese din comunicatul Prefecturii Vâlcea.

Săptămâna trecută, din cauza ploilor abundente, a fost reactivată o alunecare de teren la halda de steril a Carierei Berbești Vest și au fost afectate mai multe hectare de pădure. Alunecarea de teren a înaintat și marți a ajuns până la o distanță de câțiva metri de două gospodării.

AGERPRES

Leave a Response