|luni, martie 8, 2021
  • Follow Us!

Elevi din mai multe judete au descoperit cultura, spiritul religios si tradițiile valcenilor 

18447058_1535940403117310_3333761283424587010_n

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în calitatea sa de gazdă, a oferit astăzi, elevilor și profesorilor participanți la Concursul Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România, cel mai bun prilej de a descoperi tradiția, cultura și spiritul reliogios, elemente de identitate națională, specifice județului Vâlcea.
Pașii i-au purtat pe oaspeți către zona Horezu, loc istoric, monahal, orientat către activitati de artizanat specific romanesc, unde toate forțele creatoare locale, au dat naștere unui curent și unei comunitati artistice în cadrul careia s-a cristalizat stilul brancovenesc.
Toți cei prezenți au vizitat Mănăstirea Hurezi, satul Olari, Complexul Muzeal Măldărești care reunește Culele Greceanu, Duca, precum și casa memoriala I.G.Duca, Mănăstirea Bistrița și Mănăstirea Arnota.
Se cuvine să mulțumim pentru pelerinajul oferit Arhiepiscopiei Râmnicului, care a fost gazdă primitoare nu numai în municipiul Rm. Vâlcea, ci în toate lăcașele mănăstirești si Primăriei orașului Horezu , care ne-au oferit un sprijin real, în a-i încuraja pe elevi să cunoască viața și valorile românești în cel mai autentic mod!

Andra Bica, Inspector Sef ISJ Valcea

Leave a Response