Am fost POLUATI cu acte-n regula! Oltchim a produs anul trecut 88.026 tone de dioxid de carbon!

joi, 4 mai 2017

Combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvenţă, a produs anul trecut pe platformele din Râmnicu Vâlcea o cantitate de 88.026 tone de dioxid de carbon, şi a cheltuit pentru protecţia mediului 18,32 milioane lei, arată raportul companiei pentru anul 2016, informează economica.net, citând news.ro. Raportul Oltchim arată că măsurătorile efectuate la surse în anul 2016 indică încadrarea emisiilor în limitele impuse în Autorizaţia Integrată de Mediu.

„S-a efectuat monitorizarea emisiilor de poluanţi la sursele fixe precum şi a imisiilor de noxe în puncte fixe pe perimetru uzinal şi periuzinal, conform graficului de analize, de către Laboratorul Eco-Toxicologie din cadrul Serviciului Control Calitate Laboratoare şi Laboratoare autorizate”, se menţionează în raportul societăţii.

Societatea precizează că nu are înregistrate litigii cu privire la încălcarea legislaţiei privind protecţia mediului înconjurător.

Din cauza poluării generate, combinatul Oltchim trebuie să facă mai multe investiţii de mediu şi să închidă batalul de reziduuri periculoase până la 1 septembrie 2022, ceea ce necesită o investiţie de 6 milioane euro.
Scopul acestei măsuri este de a ecologiza zona şi de a respecta legislaţia privind depozitarea deşeurilor.

Oltchim a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 30%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Am fost POLUATI cu acte-n regula! Oltchim a produs anul trecut 88.026 tone de dioxid de carbon!”

  1. Daca este adevarat ce se arata , atunci Primaria , Consiliul Judetean si Prefectura trebuie sa cheme la raport Garda de Mediu si a ei conducere pentru a explica nenorocirea.
    Dar cum probabil , acestia se gindesc la greva si nu la munca - dupa principiul , pauzele lungi si dese ,cheia marilor succese- prprobabil ca nu vor avea cu cine sa discute.
    Acesta este riscul numirilor politice si contra cost a unor neica nimeni , in asemenea functii.
    Cred ca informatia ,alarmanta de fapt, nu trebuie sa treaca neobservata , ba chiar cercetata in amanunt. Aceeasi situatie se intimpla si cu firma poloneza de pe platforma care devarsa in OLT cantitati imense de slam ce este toxic pentru oameni , flora si fauna.
    Intrebarea este: are cineva urechi de auzit si sa initieze o asemenea cercetare?
    Cine greseste trebuie sa si plateasca.
    Cred ca numai in Romania se inchid ochii la asemenea nenorociri , pentru ca , aici sunt si cei mai corupti , umili si obedienti functionari. Dumnezeu cu mila si cetatenii cu sila si scirba.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe