|sâmbătă, octombrie 1, 2022
  • Follow Us!

Poliţiştii au confiscat cherestea în valoare de peste 220.000 de lei 

lemne-confiscate

Poliţiştii din judeţul Vâlcea au confiscat cherestea în valoare de peste 220.000 de lei şi au aplicat amenzi de 11.000, în urma contravenţiilor constatate în timpul unor acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, miercuri, 26 aprilie, poliţiştii, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au verificat o societate comercială de prelucrare a materialului lemnos, cu punctul de lucru în municipiul Râmnicu Vâlcea, în urma controlului fiind constatate încălcări ale prevederilor legale privind contravenţiile silvice.

“Au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/ 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, motiv pentru care poliţiştii au sancţionat contravenţional agentul economic cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi au dispus confiscarea a 409,87 metri cubi de cherestea, din răşinoase, în valoare totală de peste 220.000 de lei”, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii au sancţionat cu amendă, un bărbat care transporta cherestea având expirat avizul de însoţire a materialului lemnos.

“Totodată, în urma controalelor transportului de materiale lemnoase pe drumurile publice, poliţiştii vâlceni au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat care transporta cherestea din răşinoase, cu avizul de însoţire a materialului lemnos expirat. Poliţiştii l-au amendat pe conducătorul auto cu 6.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19 din Legea 171/ 2010 şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal”, mai informează comunicatul IPJ Vâlcea.

Leave a Response