Deputatul PSD, Ovidiu Stefan Popa: Propunere legislativa referitoare la obtinerea permisului de conducere

miercuri, 12 aprilie 2017
 

Deputatul PSD Vâlcea, Popa Ștefan Ovidiu, alături de alți 30 de deputați (Neață Eugen și Vasile Cocoș) și senatori au depus o propunere legislativă pentrucompletarea art.23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Această completare se dorește a fi în sensul instituirii obligativității efectuării și promovării unui curs de prim ajutor în trafic în vederea obținerii permisului de conducere.
Inițiatorii enumeră șapte motive care să vină în sprijinul adoptării completării art. 23 din OUG nr. 195/2002, printre acestea fiind acela că în Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveția, Danemarca au implementat deja obligativitatea instruirii și testării de prim ajutor pentru toti cei care doresc să obțină un permis de conducere, intervenția rapidă crește șansele de supraviețuire, peste 50% dintre decese au loc în primele minute de după accident, etc.

Propunerea legislativă a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor în data de 10.04.2017, iar tot în aceeași zi a fost înaintată la Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe