Antares Group a lansat proiectul privind construirea primei rețele de stații de gaz natural comprimat (CNG) din România

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Asociația Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat și Antares Group au lansat, vineri, proiectul privind construirea primei rețele de stații de gaz natural comprimat (CNG) din România, care va prevede realizarea a nouă astfel de stații de alimentare până în la sfârșitul anului 2019.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Stații vor fi amplasate în localitățile București, Timișoara, Constanța, Craiova, Arad, Pitești, Sibiu, Drobeta și Deva.

Proiectul se va derula cu ajutorul fondurilor europene și are un cost total estimat la 5,2 milioane de euro, din care contribuția UE este de maximum 4,4 milioane de euro.

Conform datelor de specialitate, gazul natural comprimat (GNC) este carburantul fosil cu cea mai curată ardere, iar vehiculele care utilizează un astfel de combustibil emit cu până la 30% mai puține gaze cu efect de seră decât cele care folosesc benzină sau motorină.

"Este un proiect de anvergura, care va deschide frumoase perspective pietei de carburanti alternativi in Romania. Cele nouă stații pe care le vom construi prin acest proiect vor fi urmate de altele, astfel incat sa acoperim toate arterele importante ale tarii”, a declarat Dumitru Becșenescu, președinte al Antares Group si Presedinte al Asociației Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat, în cadrul conferinței de lansare a proiectului.

În acest moment, există deja o stație de gaz natural comprimat în România, inaugurată în decembrie 2015 în Râmnicu Vâlcea, pe E 81, după o investiție importanta, realizată de grupul Antares.

Potrivit Asociației, una dintre strategiile europene pentru sectorul de transport este de a înlocui gradual produsele petroliere cu combustibilii alternativi și de a construi infrastructura necesară de alimentare.

Cele mai multe stații de alimentare cu CNG din Uniunea Europeană sunt în Italia — 1.046, Germania — 921, Austria — 165, Suedia — 154, Cehia — 148, Elveția — 136. Bulgaria dispune și ea de o infrastructură de 112 stații.

costi

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe