A fost inaugurată cantina socială a Protoieriei Călimănești

miercuri, 5 aprilie 2017

 

În cea de-a șasea săptămână a Postului Mare, luni, 3 aprilie, un sobor de preoți din Protoieria Călimănești, în frunte cu Părintele Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, a săvârșit Sfințirea mică a apei și s-au citit rugăciuni pentru elevii beneficiari și personalul cantinei, cu prilejul inaugurării cantinei sociale a Protoieriei Călimănești.

În cuvântul de binecuvântare rostit la final, Părintele Protoiereu a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, precizând importanța implicării Bisericii Ortodoxe în sprijinirea materială și spirituală a elevilor care provin din familii defavorizate sau monoparentale.

„După șase luni de la mutarea sediului protoieriei noastre în orașul Călimănești, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Râmnicului și cu sprijinul parohiilor, în Protoieria Călimănești a fost inaugurată prima cantină socială din cadrul acesteia. De astăzi, 30 de elevi, cărora li se vor adăuga și alții, vor primi zilnic masa de prânz, la cantina Liceului Tehnologic de Turism din Călimănești, aflată în apropierea sediului protoieriei. Acest proiect social de amploare, împreună cu alte 4 proiecte care sunt în curs de derulare, se alătură celor 8 proiecte sociale care au debutat la 1 martie 2017”, a subliniat Părintele Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu.

La eveniment au participat autorități locale și directorii instituțiilor de învățământ din localitate, între care: dl. viceprimar Vasile Scârlea, dl. Gheorghe Oprica, directorul Liceului Tehnologic de Turism, dl. Emil Popa, directorul Școlii Gimnaziale „Șerban Vodă Cantacuzino”, cadre didactice și reprezentanți ai Serviciului de Asistență Socială al Primăriei Orașului Călimănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe