VESTE BUNA! Gradinita nr. 7 din Ramnicu nu se mai desfiinteaza!

duminică, 19 martie 2017

VESTE BUNA! Surse din cadrul Primariei Ramnicu Valcea  ne-au confirmat informatia ca Gradinita Nr. 7 din municipiu nu se va mai desfiinta.

Aceasta este scrisoarea trimisa Consiliului Local de parintii copiilor de la aceasta gradinita:

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 DOAMNELOR/DOMNILOR CONSILIERI LOCALI AI MUN. RM. VÂLCEA

DOMNULUI PRIMAR MIRCIA GUTĂU

DOAMNEI INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL BICĂ ANDRA

Comitetul de Părinţi de la Grădiniţa cu program  normal nr. 7 din Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 178, jud. Vâlcea, vă solicită şi pe această cale rezolvarea cu celeritate a situaţiei acestei unităţi de învăţământ, în sensul modificării Hotărârii Consiliului Local al Mun. Rm. Vâlcea nr. 26 din 31.01.2017 privind aprobarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din mun. Rm. Vâlcea pentru anul şcolar 2017 – 2018 şi includerii Grădiniţei cu program normal nr. 7 din Rm. Vâlcea în această reţea şcolară ca unitate distinctă şi în aceeaşi locaţie.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Mun. Rm. Vâlcea nr. 26 la data de 31.01.2017 în forma adoptată, această grădiniţă nu figurează în reţeaua şcolară 2017 – 2018: nici nu există, nici nu a fost desfiinţată şi nici nu a fost arondată la altă unitate de învăţământ.

            Adoptarea acestei hotărâri a Consiliului Local ne-a adus în situaţia în care copiii noştri, deşi au pătruns în învăţământul preşcolar de un an sau doi (aflându-se în prezent în grupa mică sau mijlocie), nu mai pot continua, evoluţia lor fiind stopată în mod brutal, întrucât grădiniţa nu este cuprinsă în reţeaua şcolară aprobată pentru anul următor.     

Grădiniţa nr. 7 cu program normal din Rm. Vâlcea se află situată pe str. Calea lui Traian, nr. 178, jud. Vâlcea. Este una dintre cele mai vechi grădiniţe din mun. Rm. Vâlcea (există înscrisuri care atestă funcţionalitatea ei ca grădiniţă încă din anul 1960), dar şi singura grădiniţă cu program normal şi sistem clasic de învăţământ din cartierul Nord, deservind întreaga zonă cuprinsă între Muzeul Satului Bujoreni, Grădiniţa Toţi Sfinţii şi cartierul Traian.  Având în vedere că această zonă dezvoltă în continuare noi proiecte imobiliare şi, prin urmare, creşterea demografică este in continuă expansiune, cu siguranţă cererea pentru astfel de unităţi de învăţământ va fi din ce în ce mai mare.

Proximitatea grădiniţei faţă de casă, faptul că are toate avizele necesare funcţionării unei astfel de unităţi de învăţământ, inexistenţa vreunei plângeri a reprezentanţilor legali ai preşcolarilor împotriva cadrelor didactice sau personalului auxiliar, programul normal de patru – cinci ore/zi, costurile reduse ale grădiniţei cu program normal sunt câteva dintre criteriile care ne-au determinat să ne înscriem copiii la Grădiniţa nr. 7 cu program normal din Rm. Vâlcea.

La organizarea grădiniţei şi a grupelor de preşcolari s-a avut în vedere respectarea prevederilor legale aflate în vigoare referitoare la spaţiul aferent sălilor de grupă, la terenurile destinate jocurilor şi activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor de funcţionare şi igienico – sanitare. De asemenea, menţionăm că imobilul în care funcţionează grădiniţa a fost modernizat în anul şcolar 2007/2008, cu destinaţia unitate de învăţământ.

Această unitate de învăţământ funcţionează în prezent cu un număr de 62 de copii (trei grupe:grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare), încadrându-se în prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, modificată şi completată, care la art. 63 pct. b prevede că „în învăţământul preşcolar grupele cuprind în medie 15 preşcolari, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 20”.

Având în vedere argumentele expuse mai sus, faptul că în această perioadă se face înscrierea copiilor pentru anul şcolar 2017-2018, dar şi discuţiile din şedinţa extraordinară a Consiliul Local al Mun. Rm. Vâlcea din data de 15.03.2017 cu referire la acest subiect, vă solicităm rezolvarea urgentă a acestei situaţii în sensul includerii ca unitate distinctă şi în aceeaşi locaţie a Grădiniţei nr. 7 cu program normal în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar din mun. Rm. Vâlcea aprobată pentru anul şcolar 2017 – 2018.

 

                             Cu consideraţie,

 Comitetul de Părinţi al Grădiniţei nr. 7 cu program normal Rm. Vâlcea

Conducerea Inspectoratului Scolar Valcea spune ca decizia desfiintarii acestei gradinite apartine Consiliului Local, care aproba reteaua scolara, iar ISJ a dat un aviz. Asteptam un raspuns referitor la situatie din partea CL Ramnicu Valcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “VESTE BUNA! Gradinita nr. 7 din Ramnicu nu se mai desfiinteaza!”

 1. AM 2 COPII LA ACEASTA GRADINITA IN GRUPE DIFERITE SI NE/AM BUCURAT IN ULTIMII 2 ANI DE CONDITIILE DE IGIENA SI PROFESIONALISMUL CADRELOR DIDACTICE, NEEXISTAND VREODATA VREO PROBLEMA PROBLEMA DE VREUN FEL.SPERAM CA DE ACESTE CONDITII SA NE BUCURAM SI ANUL VIITOR ATAT NOI CAT MULTI ALTI PARINTI,SI MAI DEPARTE NOILE GENERATII DE COPII.
  SPERAM CA VA EXISTA CINEVA CARE SE GANDESTE SI LA VIITORUL COPIILOR NOSTRII INAINTE DE A SE GANDII NUMAI LA INTERESE DE GRUP,LA PROPRIUL AVANTAJ,LA VIITORUL COPIILOR CARE MAI SUNT IN ACEASTA TARA SI NU SI/AU URMAT INCA PARINTII CARE MUNCESC IN AFARA TARII.

 2. ,,VESTE BUNA !" Dragi cititori dati-mi voie sa fiu sceptica cu privire la cat de buna e vestea pana nu apare un document oficial care sa garanteze pastrarea gradinitei in reteaua scolara pentru anul 2017-2018, cu program normal, cu cadrele didactice existente si in locatia actuala.
  Copiii au nevoie intotdeauna de siguranta, echilibrul si grija noastra dar mai cu seama de sinceritate, cinste si corectitudine.
  ATENTIE!!! Noi adultii suntem exemplele.
  Asteptam de la consilierii locali, de la d-l primar care ne reprezinta sa fie d-lor exemplele in acest caz.

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe