Rovana Plumb „e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria

joi, 2 martie 2017

 

Rovana Plumb „e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria

Răzvan Chiruţă (www.romanialibera.ro)

„Noi, PSD, suntem cu ţara şi cu românii”, a strigat sâmbătă, cu pumnul în aer, noul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, către miile de oameni săraci aduşi cu autocarele să susţină Guvernul Grindeanu de la Târgovişte. Rovana Plumb ţine atât de mult cu românii încât în 2013, pe când era ministru al Mediului, a introdus un costisitor timbru de mediu care i-a împiedicat mai ales pe cei cu bani puțini să-şi cumpere măcar o maşină ieftină la mâna a doua. Rovana Plumb ţine atât de mult cu ţara încât a făcut tot posibilul să nu achite statului român tocmai acea taxă de poluare şi a înmatriculat Audi-ul Q7 al familiei, autoturism de 50.000 de euro, în Bulgaria. Rovana Plumb ţine atât de mult cu românii încât atunci când a existat o iniţiativă parlamentară de eliminare a timbrului de mediu, tocmai ea a fost cea care s-a opus. Mai mult, deşi în 2014 reporterii „României libere“ au fotografiat în exclusivitate autoturismul în cauză chiar în curtea casei Rovanei Plumb, deşi șoferul familiei ne-a confirmat că vehiculul cu numere de înmatriculare de Ruse era utilizat de către fiul demnitarei, deşi mai mulți martori ne-au povestit că același Audi Q7 mai era folosit și de soțul doamnei ministru al Fondurilor Europene, iubitoarea de români şi de ţară a negat cu vehemenţă toate aceste evidenţe.

Deși actuala formă a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusă în timpul mandatului său, nici măcar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit să o plătească. Pentru a evita să achite timbrul de mediu, demnitara și-a înmatriculat mașina Audi Q7 în Bulgaria. De altfel, nici sursa de proveninţă a celor 50.000 de euro pentru vehicul nu a fost lămurită. În 2008, „Academia Cațavencu“ relata că Rovana Plumb, pe atunci europarlamentar, a încercat să ascundă faptul că deține SUV-ul, „uitând“ să-l treacă în declarația de avere. Demnitara a refuzat să discute cu jurnaliștii, dar Marian Rotaru, directorul campaniei electorale a politicienei PSD, le-a explicat celor de la „Academia Caţavencu“ că mașina a fost luată din niște bani pe care i-a împrumutat el personal. „Problema e că nici acest împrumut nu a fost trecut în declarația de avere“, menţiona publicaţia. În 2008, autoturismul era înmatriculat în Belgia. Rovana Plumb i-a întrebat, tot sâmbătă, pe susţinătorii aduşi cu arcanul din mediul rural de către „duşmanul multinaţionalelor“, Adrian Ţuţuianu, dacă vor ca „abuzul să nu se mai întoarcă în România“ şi dacă vor „o Românie mândră şi demnă“, apoi i-a lăsat să-i sărute mâna obişnuită numai cu pielea fină din bolidurile pe care le deţine familia sa.

Când „România liberă“ a fotografiat, în 2014, SUV-ul cu numere de Bulgaria, în curtea casei ministrului Fondurilor Europene se mai aflau un BMW de peste 150.000 de euro şi un bolid Mercedes. Iar anul trecut, presa a relatat că fiul demnitarei a achiziţionat încă un autoturism evaluat la un sfert de milion de euro, pe care l-ar fi achitat pe loc, cu bani gheaţă. Adică, aproximativ cu 1.100 de pensii medii sau cam cât ar primi un pensionar dacă ar trăi încă 93 de ani după ce s-a retras din activitate. Rovana Plumb a renunţat la afaceri în 2000, dedicându-se exclusiv luptei politice pentru propăşirea „ţării şi a românilor”. Dar cât de propăşită e România simţim pe propria piele în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Rovana Plumb „e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria”

 1. Daca se adevereste ce scrie presa , este clar ca ne conduce "aceeasi Marie cu alta palarie" rovana.
  Se impune ca , PSD-ul sa clarifice aceste informatii ce apar in spatiul public.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe