105 locuinţe ANL, destinate închirierii, au fost recepţionate în Râmnicu Vâlcea

marți, 28 martie 2017

105 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate marţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea (judeţul Vâlcea). Până în prezent, în judeţul Vâlcea, au fost finalizate, în total, 490 de apartamente în cadrul Programului ANL, destinate închirierii.

Locuinţele (35 de garsoniere şi 70 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Ansamblul Ostroveni şi sunt repartizate în şapte tronsoane cu regim de înălţime St+P+4E (subsol tehnic + parter + 4 etaje), se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene - potrivit zf.ro

Până în prezent, în judeţul Vâlcea, au fost finalizate, în total, 490 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localităţile Râmnicu Vâlcea (365 de locuinţe), Drăgăşani (40 de locuinţe), Călimăneşti (16 locuinţe), Băile Govora (37 de locuinţe), Horezu (20 de locuinţe) şi Ocnele Mari (12 locuinţe). De asemenea, în acest judeţ şi în cadrul aceluiaşi program se mai află în execuţie alte 29 de unităţi locative (în municipiul Drăgăşani).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor este de 1.757,88 de lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe