Sunteţi de acord cu modificarea codurilor penale, adoptată de Guvern prin OUG?

miercuri, 1 februarie 2017

 

Guvernul a adoptat, marţi seară, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache. De asemenea, Executivul a adoptat şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor. La scurt timp după anunţul modificării Codului penal şi a Codului de procedură penală prin OUG mii de oameni au ieşit în stradă în Piaţa Victoriei pentru a protesta. Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată după câteva ore de la adoptare în Monitorul Oficial.

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria.

Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală are, spune ministrul Florin Iordache, rolul de a pune în concordanță deciziile Curții Constituționale "care trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a declarat Iordache.

Întrebat de ce aceste măsuri au fost adoptate seara târziu, Iordache a răspuns: "La această oră a fost şedinţa de Guvern (...) Oportunitatea o stabileşte Guvernul" El a adăugat că ordinea de zi poate fi suplimentată, răspunzând astfel la întrebarea de ce proiectele nu au fost anunţate pe ordinea de zi iniţială.

Ministrul a spus că proiectele au primit avize de la ministerele de Interne şi Externe. Întrebat de ce lipsesc avizele instituţiilor din justiţie. "Parchetele aplică legea. Legea o face fie Parlamentul, fie Guvernul (...) Competenţa lor vizează legile care vizează justiţia: 303, 304, 317", a spus Iordache.

Întrebat de ce modificările Codurilor s-au făcut prin OUG, Iordache a spus că Parlamentul nu a reuşit până acum să pună în acord legislaţia penală cu deciziile CCR. "Parlamentul avea obligaţia să le facă în 45 de zile, nu le-a făcut şi oportunitatea am stabilit-o noi pentru că ne trebuie o legislaţie coerentă", a spus Florin Iordache.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/guvern-gratierea-va-fi-decisa-de-parlament_338447.html#ixzz4XR2ccpCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments on “Sunteţi de acord cu modificarea codurilor penale, adoptată de Guvern prin OUG?”

  1. Cei ce au initiat aceste miscari de strada sunt marii tradatori ai Romaniei!! Nu vor sa lase poporul acesta sa traiasca! Romanii ar trebui sa sprijine guvernul sa-si poata face treaba si sa urneasca odata tara asta inainte!! Altfel vom disparea ca tara si popor! Romani, treziti-va!!Nu va lasati inselati de cei cei vor sa ne ingroape!

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe