Procurorii DNA au demarat URMĂRIREA PENALĂ pentru fapte de corupție la CIECH Soda România

duminică, 26 februarie 2017

Ziarul de Vâlcea este SINGURUL ziar din Vâlcea care se luptă să-i demaște pe ASASINII ECONOMICI ai județului. Redactorii noștri au scris numeroase articole pe această demă și, mergând mai departe, au depus sesizări la autoritățile competente să verifice operațiunile ILEGALE derulate de anumiți actori economici din județ.

În anul 2015, directorul Ziarului de Vâlcea, Tiberiu Pîrnău, a sesizat parchetul în legătură cu săvârșirea de către Witold Urbanowski, în calitatea sa de director al Ciech Soda România, a infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu, uzurparea funcției, constituirea unui grup infracțional. Urbanowski, în calitate de reprezentant al Ciech Soda România, ar fi majorat artificial capitalul social în scopul diminuării participației statului (prin SC CET Govora SA). De asemenea, acesta nu ar fi utilizat corect fondurile alocate pentru batalul de slima, creându-se astfel premisele unui dezastru ecologic în județul Vâlcea. 

Potrivit relațiilor comunicate de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești - judecătorilor de la Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 3444/90/2015 prin adresele de la filele 106 și 112, faptele descrise în plângerea atașată notelor de ședință corespund cu cele din plângerea care a stat la baza constituirii dosarului penal nr. 18/P/2016. În acest dosar penal s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 din Codul Penal.

Vom aduce la cunoștința opiniei publice informații cu privire la derularea cercetărilor în acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Procurorii DNA au demarat URMĂRIREA PENALĂ pentru fapte de corupție la CIECH Soda România”

  1. […] Ziarul de Vâlcea este SINGURUL ziar din Vâlcea care se luptă să-i demaște pe ASASINII ECONOMICI ai județului. Redactorii noștri au scris numeroase articole pe această demă și, mergând mai departe, au depus sesizări la autoritățile competente să verifice operațiunile ILEGALE derulate de anumiți actori economici din județ. În anul citește toată știrea… […]

  2. Pentru exportul intregului profit catre tara mama , fantele trebuie sa plateasca sis a ramina in custodia statului roman la jilava sau poarta alba. Sigur il vor plinge doar fetele care vor ramine neconsolate. Dra caesta nu trebuie sa mearga singur ci insotit de toti ipochimenii pupincuristi care au favorizat jaful de la USR. La cit mai multi ani , tilharilor. Nu de viaata , ci de temnita.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe