Femeile-Mason, de 95 de ani în România

luni, 27 februarie 2017

           

            Marea Lojă Feminină a României aniversează 95 de ani de la fondare, iar cu acest prilej organizează, în Bucureşti, în zilele de 10 şi 11 martie 2017, o serie de activităţi culturale menite să prezinte adevărata istorie a Masoneriei mondiale şi rolul important pe care l-a jucat  această comunitate în dezvoltarea societăţilor moderne.

            Sub deviza “Marea Lojă Feminină – 95 de ani de independenţă, respect, solidaritate şi muncă pentru România”, la Festivitate vor fi prezenţi reprezentaţi de seamă ai Obedienţelor din întreaga lume. Momentul culminant va fi marcat de lansarea, în avanpremieră, a filmului documentar “TERRA MASONICA – Ocolul Pământului în 80 de loji”, regizat de reputatul cineast belgian Tristan Bourlard.

Marea Loja Feminină din România, fondată în anul 1922, este prima Mare Lojă Feminină independentă dintre Marile Loji Feminine de Rit Scoţian Antic şi Acceptat din întreaga lume, având în plan internaţional peste 100 de Tratate de colaborare şi Amiciţie cu alte Mari Loji.

“Timp de 95 de ani, scopul Francmasoneriei şi al Marii Loji Feminine a României este de a veni în întâmpinarea femeilor, care caută propria perfecţionare, fiecare dintre ele putând declara că masoneria este o filozofie de viaţă, asemenea educaţiei şi experienţelor personale. Masoneria se ocupă de perfecţionarea omului, ajutându-l să se cunoască pe sine, să progreseze în domeniul spiritualităţii şi al cunoaşterii, să-şi lărgească orizontul de înţelegere şi să-şi perfecţioneze propria percepţie asupra rolului său în societate. Cu prilejul  Aniversarii a 95 de ani de la fondarea Marii Loji Feminine a României şi 300 de ani de la fondarea Francmasoneriei Tradiţionale şi Universale, Fundatia Solidaritatea Culturală pentru România vă invită să vizionaţi, în avanpremieră şi exclusivitate, filmul TERRA MASONICA – Ocolul Pământului în 80 de loji, pentru a vedea cu adevărata faţă a Masonieriei şi rolul decisiv pe care l-a avut în progresul societăţii. Vă aşteptăm la CinemaPro din Bucureşti, în data de 10 martie 2017, începând cu ora 19.00, intrarea fiind liberă”, dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, organizatorul evenimentului cultural şi cinematografic.

Vizionarea acestui film de excepţie este deschisă tuturor celor interesaţi, masoni şi reprezentanţi ai societăţii civile, celor care sunt preocupati de istoria şi evoluţia francmasoneriei în lume, un subiect caruia nu i s-a acordat destulă atenţie de către publicul român. Persoanele interesate să participe la rularea filmului “TERRA MASONICA – Ocolul Pământului în 80 de loji” sunt rugate să îşi anunţe prezenţa la adresa de e-mail [email protected].

Programul evenimentului – 10 martie 2017, CinemaPro din Bucureşti (intrarea gratuită)

 

Un pahar de bun venit

18.30

Deschiderea sălii

19.00

Cuvântul de bun venit al organizatorilor

19.30

Cuvânt introductiv al filmului de către cineastul Tristan Boulard

19.45

Începutul filmului

20.00

Sfârșitul filmului

21.30

Bufet al prieteniei (participare individuală 30 Euro)

22.00

De-a lungul activității de aproape 20 ani, Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI a organizat, printre alte activităţi de interers cultural, social, masonic şi istoric, şi variate conferinţe internaţionale fie sub patronajul Ministerului Culturii fie al Comisiei Europene. Dintre aceste conferințe internaționale, enumerăm “Istoria civilizațiilor și masoneriei”, “Europa de la Est la Vest” și “Societatea – între democrație și fundamentalism” etc. În ultimul deceniu și-a dedicat resursele promovării spiritualității și culturii române, în special în rândul tinerilor supradotați și ajutorării tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expoziții și conferințe internaționale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe