Declararea impozitului pe profit pentru anumite categorii de contribuabili

sâmbătă, 18 februarie 2017

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, potrivit art. 41 alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul, următoarele categorii de contribuabili:

            - organizaţiile nonprofit;

            - contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură.

Întrucât termenul limită pentru declararea şi plata impozitului pe profit pentru anul 2016 este într-o zi nelucrătoare, contribuabilii menţionaţi au obligaţia să depună o declaraţie anuală de impozit pe profit pentru anul 2016 (formular 101)  până la data de 27 februarie 2017.

Declaraţia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de către contribuabil.

În cazul în care plătitorul corectează declaraţia depusă, declaraţia rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular, înscriind "X" în spaţiul special prevăzut în acest scop.

Declaraţia privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistenţă postat pe siteul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Secţiunea Declaraţii electronice.

Formularul se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fişier XML ataşat, pe suport electronic, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe