Șpârle și șopârle, 06.02.2017

duminică, 5 februarie 2017
  • Protestele din Râmnicu Vâlcea împotriva Ordonanţei nr. 13/2017 au fost grav compromise de prezenţa liberalilor conduşi de deputatul Cristian Buican, care astfel au încercat un exerciţiu de imagine pe seama oamenilor care au venit să-şi expime pe bună dreptate nemulţumirea faţă de modificările la Codul Penal operate peste noapte de Guvern. În Bucureşti şi în toată ţara, PNL nu a anunţat oficial că participă la proteste (poate doar individual), numai la Râmnicu Vâlcea a existat o „abatere” gravă şi aceea se cheamă deputatul Buican.

 

  • Fostul prefect de Vâlcea Dumitru Cornoiu a ajuns „pe cai mari” şi a reuşit să prindă postul... de consilier la Banca Naţională a României (BNR) pe un salariu de peste 100 milioane de lei vechi lunar. Se pare că D.N. Cornoiu a avut „pile” puternice pe filieră masonică pentru că altfel nu înţelegem cum un individ fără pregătire economică a ajuns mare consilier al guvernatorului Mugur Isărescu. Mai spunem doar că numitul Cornoiu are facultatea de psihologie la fosta Academie de partid „Ştefan Gheorghiu”, a fost şeful laboratorului de psihologie după 1990, iar din anul 2000 a fost alternativ secretar de stat în Ministerul Muncii şi şeful AJOFM Vâlcea, de unde a şi ieşit la pensie. În decembrie anul trecut, la alegerile parlamentare, a încercat, fără succes, să prindă un post de deputat din calitatea de independent.

 

  • Recent, procurorii DNA au ridicat diverse documente de la funcţionarii din cadrul Primăriei comunei Prundeni, acte care vizează anumite licitaţii, care priveau achiziţii de produse şi servicii la preţuri mult umflate faţă de valoarea de piaţă. Neregulile în sumă de 350.000 euro constatate în 2015 la Primăria Prundeni sunt de fapt „vârful aisbergului” şi, de aceea, se fac cercetări detaliate de către procurorii DNA.

 

  • Un nou proces între Primăria Râmnicului şi societatea Univers pentru terenul de sub Hala Centrală a fost înregistrat pe rolul instanţelor de judecată, litigiu în care SC Univers SA are calitatea de pârât şi Municipiul Râmnicu Vâlcea are calitatea de reclamant. Astfel, în dosarul nr. 295/90/2016 aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, având ca obiect revendicarea imobiliară a terenului în suprafaţă de 1074,77 mp, aferent imobilului construcţie numit generic „Hala Centrală”, situat în Râmnicu Vâlcea - Piaţa Centrală, la termenul din 31 ianuarie 2017, instanţa a amânat cauza la data de 28 februarie 2017, pentru ca reclamantul să-şi asigure reprezentarea în cauză, pentru a-i fi comunicată cererea de probatorii depusă de SC Univers SA şi în vederea discutării probelor. Hala Centrală şi terenul aferent a reprezentat mereu subiect de dispută între primărie şi societatea în cauză, în ultimii ani având loc peste 10 litigii în instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe