|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

Protest spontan al grefierilor la Râmnicu Vâlcea 

Protest-grefieri

Grefierii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea şi cei ai Tribunalului Vâlcea au protestat aproape o oră în faţa celor două instituţii. Protesul spontan al grefierilor din Vâlcea vine la o zi după ce colegii lor din mai multe judeţe au organizat acţiuni similare.

Grefierii sunt nemulţumiţi de inechităţile salariale şi de condiţiile de muncă şi îi cer ministrului Justiției și cel al Finanțelor, majorarea salariilor confirmată de Curtea Constituţională și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Condiţiile noastre de muncă sunt la fel de grele ca ale unui magistrat însă bani primim diferit. Nu înțeleg de ce noi nu primim bani în plus la salarii la fel ca judecătorii”, a declarat un grefier de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Grefierii mai solicită adoptarea unui nou statut al personalului de specialitate juridică şi al parchetelor şi să fie recunoscuţi drept “categorie profesională participantă la înfăptuirea actului de justiţie”, alături de magistraţi, şi nu ca personal auxiliar de specialitate.

Sursa: gds.ro

One Response to Protest spontan al grefierilor la Râmnicu Vâlcea

  1. Laurian C.

    Chiar nu le este rusine , avind in vedere cite avantaje au. Sunt ,dintre ei,implicati in fel de fel de mizerii , care daca s-ar scoate la iveala ar infunda puscaria. Rusine sa le fie.

     

Leave a Response