|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

Handbalul vâlcean a reînviat! Victorie la Cluj-Napoca! 

789297-valcea

Vâlcea reînvie » Gheorghe Sbora, tehnicianul de 70 de ani adus în această iarnă la Rm. Vâlcea, a revitalizat echipa olteană, care a ajuns pe locul 4

Cătălina Cioaric a ajuns la Vâlcea în această iarnă și a avut o prestaţie excelentă, aseară, la Cluj FOTO Marius Ionescu

De când s-a desființat Oltchimul, în 2013, echipa din Rm. Vâlcea nu a mai fost niciodată atât de sus în clasament! Formația olteană a ajuns pe locul 4 ieri, după ce a bifat la Cluj-Napoca a treia victorie consecutivă în Liga Națională!

Clubul oltean a anunțat în luna decembrie că se va investi din nou în handbal, obiectivul fiind acela ca echipa să joace din nou în Europa! Fostul președinte al Oltchimului, Petre Berbecaru, a fost instalat la conducerea HCM Rm. Vâlcea, iar antrenorul Constantin Ștefan a fost schimbat cu Gheorghe Sbora. Cuplul Berbecaru-Sbora, care au amândoi 70 de ani, a adus rezultate mai repede decât se aștepta oricine.

HCM Rm. Vâlcea a bătut Dunărea Brăila, pe teren propriu, și în deplasare pe Craiova și Cluj! În trei etape, echipa a reușit tot atâtea victorii câte reușise în 9!

Luminița Huțupan Dinu e și ea în stafful echipei, ocupându-se de pregătirea portarilor. “Dorim să facem performanță la Vâlcea. Eu așa am fost învățată și asta au înțeles și fetele. Vrem să readucem Vâlcea în Europa!”, a anunțat fostul mare portar al României după victoria de aseară.

POARTA A FĂCUT DIFERENȚA!

Vâlcea a condus în marea majoritate a timpului în partida de aseară. Portarul austriac Petra Blazek a fost omul meciului în prima repriză, având nu mai puțin de 13 intervenții. Oaspetele au intrat la cabine cu avantaj de un gol: 13-12. În partea a doua, Clujul a trăit prin execuțiile excepționale ale Cristinei Laslo, campioana mondială de junioare, care a marcat ieri de 11 ori. Vâlcencele au gestionat mult mai bine finalul jocului. De la 21-22, oltencele au marcat de cinci ori consecutiv și au tranșat jocul. S-a terminat 26-23, victoria care urcă Vâlcea pe locul 4 în Liga Națională.

Sursa: gsp.ro

Leave a Response