Apavil SA anunţă scăderea presiunii apei potabile şi chiar întreruperea furnizării apei potabile, în perioada 14.01.2017 -15.01.2017, din cauza unei avarii majore la conducta de apă DN 1200 mm, în zona oraşului Brezoi.

“Urmarea unei avarii majore la conducta de apă DN 1200 mm, în zona oraşului Brezoi, comunicăm tuturor consumatorilor din municipiul Rm Vâlcea, Feţeni, Bujoreni, Dăeşti, Călimăneşti, Brezoi că vor fi afectaţi de scăderea presiunii apei potabile şi chiar întreruperea furnizării apei potabile în perioada 14.01.2017 -15.01.2017.

Totodată, rugăm toţi abonaţii afectaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada menţionată.

Ne cerem scuze pentru acest inconvenient şi vă asigurăm că în această perioadă orară echipele de intervenţie ale APAVIL SA vor face eforturi susţinute pentru remedierea situaţiei neplăcute în cel mai scurt timp posibil.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor.

Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri potabile până la limpezirea ei completă.

Preventiv, vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute până ce APAVIL SA, în urma emiterii buletinului cu analize microbiologice (cca. 72 de ore) va asigura gradul de potabilitate al acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Pentru asigurarea parametrilor de potabilitate a apei din reţea, certificaţi prin buletine de analiză a apei în secţiunea de intervenţie, angajaţii APAVIL SA vor efectua purjări în zona respectivă şi în zone adiacente în care există posibilitatea modificării parametrilor de potabilitate.

Recomandăm şi consumatorilor afectaţi ca imediat după pornire să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurităţi produse ca urmare a întreruperii furnizării apei.

Cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată vor fi suportate de către SC APAVIL SA în urma unor solicitări scrise ale beneficiarilor confirmate de specialiştii societăţii noastre. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, precizează conducerea APAVIL SA.

Foto: Vocea Vâlcii