Activități social-filantropice în centrele pentru recuperarea copilului cu dizabilități

miercuri, 25 ianuarie 2017

 

Tinerii aflați în Complexul Familial pentru Recuperarea Copilului cu Dizabilități  din Râmnicu-Vâlcea au primit vineri, 20 ianuarie, vizita unei delegații a Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului și a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea.

Desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, acțiunea social-filantropică a adus bucurie în ochii tinerilor, dar și un sprijin material necesar. „În cadrul activității au fost oferite beneficiarilor mai multe ajutoare, constând în obiecte de îmbrăcăminte, jocuri educative, produse de patiserie și dulciuri. Ne propunem ca prin aceste vizite să sprijinim activitatea personalului care se ocupă de creșterea și educația copiilor aflați în aceste centre”, a subliniat doamna Viorica Iancu, asistent social.

Activitățile desfășurate în centrele de copii și bătrâni de către preoții și credincioșii din parohiile în care sunt prezente, descoperă misiunea Bisericii de integrare a tuturor persoanelor în viața liturgică, dar și permanentizarea sentimentului apartenenței la comunitatea religioasă. „Existența acestor centre pentru copii în cadrul parohiilor ne încredințează de faptul că secularizarea societății actuale nu a distrus și sentimentul solidarității față de cei aflați în suferință. Preoții împreună cu membrii consiliilor și comitetelor parohiale inițiază vizite cu caracter filantropic în cadrul cărora se desfășoară activități educative, rostesc împreună rugăciuni, poezii sau cântece pentru copii, sărbătoresc momente festive din viața acestora”, a precizat Părintele Protoiereu Ion Dincă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe