Sfințirea Paraclisului Mănăstirii Sfântul Mc. Gheorghe – Suiești

duminică, 4 decembrie 2016

 

Duminică, 4 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a Paraclisului Mănăstirii Sfântul Mc. Gheorghe – Suiești, cu hramul  Sfântul Mucenic Lucian din Dobrogea.

Mănăstirea a fost ridicată în satul Suiești, comuna Stănești din județul Vâlcea,  localitatea natală a patriarhului Justinian Marina, întru pomenirea sa veșnică, ca loc de nevoință și folos duhovnicesc al viețuitorilor, ctitori fiind familia Lucian și Elena Zmaranda împreună cu copiii Andreea, Ana și Mihai. Piatra de temelie a noii mănăstiri a fost așezată, în prezența ctitorilor și a obștii monahale, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie la 20 iulie 2015.

Pentru slujba de sfințire, paraclisul a fost înzestrat cu toate odoarele liturgice necesare cultului, catapeteasmă și mobilier nou.

Ansamblul monahal al Sfintei Mănăstiri „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Suești” este o replică arhitecturală a Schitului Maicilor din București, mănăstire construită în anul 1726, în stil brâncovenesc, și reparată integral, între anii 1955-1958, prin purtarea de grijă a Patriarhului Justinian. Schitul Maicilor s-a aflat inițial pe Dealul Spirii, pe locul unde se află astăzi Palatul Parlamentului (Casa Poporului). În anul 1982, clădirile înconjurătoare ale Schitului Maicilor au fost demolate de autoritățile comuniste, iar biserica a fost translată pe o distanță de 245 de metri, aflându-se astăzi pe strada Mitropolit Antim Ivireanu, la mică distanță de Mănăstirea Antim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe