Remus Borza: Oficial, CET Govora a ieșit din insolvență!

luni, 19 decembrie 2016

Remus Borza, administrator judiciar la CET Govora: Oficial, CET Govora a ieșit din insolvență! De la 2 milioane lei profit înregistrat pe septembrie, urcă la 3,4 milioane lei în octombrie și 3,6 milioane lei în noiembrie. Și disponibilul bancar a crescut de la 170.000 lei, la 9 mai la 43 milioane lei, la 30 noiembrie 2016!

CET Govora a trecut pe profit, după patru luni de insolvență

Producătorul de energie electrică și termică CET Govora a trecut pe profit începând cu luna septembrie și a ajuns la un câștig de 3,6 milioane de lei în noiembrie, după intrarea în insolvență a companiei în luna mai, se arată într-un comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

cet govora
Foto: Digi24

La doar 4 luni de la preluarea mandatului de administrator judiciar, Euro Insol a reușit să profitabilizeze Complexul Energetic Govora din Râmnicu-Vâlcea. La 9 mai 2016, Tribunalul Vâlcea a deschis procedura insolvenței CET Govora ca urmare a deprecierii indicatorilor financiari-contabili: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170.000 lei, câtă vreme doar fondul lunar de salarii depășea 10 milioane lei”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit lui Remus Borza, coordonatorul Euro Insol, ca efect al măsurilor implementate de administratorul judiciar, constând în principal în: denunțarea și renegocierea a peste 100 contracte care au generat venituri suplimentare de peste 38 milioane lei, în special din creșterea prețurilor utilităților energetice furnizate către Oltchim și Uzinele Sodice Govora, reduceri de peste 13 milioane lei din renegocierea prețurilor de achiziție la materiale, echipamente, furnituri, servicii, reducerea cu 12 milioane lei a fondului de salarii, (consecința disponibilizării a 282 angajați), redefinirea și optimizarea fluxurilor și proceselor de producție, CET Govora a reușit după 5 ani să reintre pe profit, a declarat Remus Borza, coordonatorul Euro Insol.

„Astfel, de la 2 milioane lei profit înregistrat pe septembrie, urcă la 3,4 milioane lei la octombrie și 3,6 milioane lei în noiembrie. Și disponibilul bancar a crescut de la 170.000 lei la 9 mai la 43 milioane lei la 30 noiembrie 2016. De la deschiderea insolvenței și până în prezent s-au achitat peste 180 milioane lei datorii comerciale și fiscale curente, creând, astfel, premise favorabile pentru implementarea cu succes a unui plan de reorganizare”, a adăugat Borza, citat în comunicat.

Dintre cele șapte termocentrale pe cărbune funcționale azi în România, doar CET Govora înregistrează profit. În schimb, pierderile cumulate ale Complexului Energetic Hunedoara și Complexului Energetic Oltenia depășesc 2 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe