Numele vâlcencei Mihaela Ela Udrea apare într-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA

duminică, 18 decembrie 2016

 

Zilele trecute, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Valentina Sgîrcitu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în datele de 06 respectiv 27 august 2015, inculpata Sgîrcitu Liliana Valentina a remis directorului Direcției privind Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sănătății, Udrea Mihaela Ela (fostă consilieră locală PD la Râmnicu Vâlcea în perioada 2004-2006), suma totală de 3.000 lei, în legătură cu atribuțiile acesteia de serviciu, legate de eliberarea de noi autorizații pentru trei farmacii. Banii respectivi au fost primiți de către Udrea Mihaela Ela în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății. În prezența apărătorului ales, inculpata Sgîrcitu Liliana Valentina a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în condițiile stabilite de instanța de judecată. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Sgîrcitu Liliana Valentina, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

Prin decizia penală nr. 249 din 10 februarie 2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea definitivă a inculpatei Mihaela Ela Udrea, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată. În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime. Tot Curtea de Apel a dispus confiscarea de la Mihaela Ela Udrea a sumelor de 7.500 lei și 500 de euro.

În luna septembrie a anului trecut, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Mihaela Ela Udrea, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii a 6 infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 16 aprilie – 27 august 2015, Mihaela Ela Udrea a primit, în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății, de la un număr de șase persoane, sume de bani (în total 7.500 lei și 500 de euro) și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice. În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite sume de bani totalizând suma de 4.265 lei și mai multe produse cosmetice. În cauză, în vederea confiscării, procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor sumelor care au făcut obiectul infracțiunilor de corupție reținute în sarcina inculpatei Mihaela Ela Udrea. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

(Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Numele vâlcencei Mihaela Ela Udrea apare într-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe