Aproape 1000 de articole pirotehnice, indisponibilizate de poliţiştii din Băbeni

miercuri, 28 decembrie 2016

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni (Vâlcea) au constatat 3 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive şi au confiscat 907 articole pirotehnice, în perioada 23-26 decembrie.

Poliţiştii vâlceni au depistat în flagrant delict doi adolescenţi, de 15 ani, care intenţionau să tranzacţioneze, fără drept, 720 de articole pirotehnice, respectiv artificii, pocnitori şi petarde.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi a continuării cercetărilor.

De asemenea, la data de 26 decembrie, poliţiştii l-au depistat pe M.A., de 50 de ani, domiciliat în oraşul Băbeni, în timp ce oferea spre vânzare mai multe materiale pirotehnice, respectiv o bucată baterie de artificii cu 25 de focuri, o bucată cu 16 focuri, 30 bucăţi petarde SFA 300, 5 bucăţi petarde SFA 300 şi 150 bucăţi petarde cu 5 focuri.

Faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea reaminteşte faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe