SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ VÂLCEA, UN PROIECT MODERN ŞI FIABIL!

miercuri, 2 noiembrie 2016

După finalizarea proiectului cofinanţat prin POR 2007-2013,

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ VÂLCEA, UN PROIECT MODERN ŞI FIABIL!

Consiliul Județean Vâlcea a finalizat implementarea proiectului „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”, ocazie cu care, în data de 31 octombrie 2016, a primit vizita de monitorizare a reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
După ce, săptămâna trecută, au fost încheiate procesele-verbale de recepție la terminarea lucrărilor și a lucrărilor suplimentare, respectiv au fost realizate activitățile de promovare prevăzute pentru finalul proiectului, iar în prima zi a acestei săptămâni, şi ultima din termenul aprobat, a fost obţinută autorizaţia sanitară de funcţionare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi-a continuat activitatea la întreaga capacitate şi în condiţiile cerute de lege.

Cu această ocazie, Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean Vâlcea a declarat:

„Sunt foarte bucuros că putem da vâlcenilor posibilitatea de a-şi îngriji sănătatea într-un spital reabilitat şi dotat corespunzător standardelor europene actuale, în condiţiile în care în foarte multe spitale din ţară nu au mai fost făcute investiţii de zeci de ani.
Proiectul ”Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea” este cel mai important proiect implementat în perioada de programare 2007-2013 în domeniul sănătății, în județul Vâlcea, fiind și singurul de acest tip din regiunea Sud-Vest Oltenia, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că va rămâne un proiect de referință pentru mulţi ani de acum înainte.
Tocmai de aceea consider că este foarte important ca infrastructura reabilitată și dotările achiziționate să fie utilizate corespunzător de pacienți și de angajații Spitalului, care se pot bucura de condiţii cum rar găseşti astăzi în spitalele din România.
Să nu uităm că realizarea acestui proiect o datorăm, în primul rând, fostului Preşedinte Ion Câlea, care s-a implicat personal în implementarea lui, interesându-se de stadiul derulării acestuia până în ultimele sale zile de viaţă. Păcat că astăzi nu se poate bucura alături de noi de această realizare a sa şi de faptul că Spitalul a obţinut luni, 31 octombrie 2016, autorizaţia sanitară de funcţionare, ceea ce demonstrează că totul este aşa cum prevede legea la Spitalul Judeţean.
Precizez că, de la construirea sa, în anul 1974, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea nu s-au mai realizat investiții de asemenea anvergură.
Și pentru că vâlcenii merită servicii medicale de calitate superioară, în perioada următoare ne vom ocupa de pregătirea viitoarelor proiecte de modernizare a unităţilor spitaliceşti din judeţul Vâlcea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe